Dtum
Login with Facebookk
1931 | December

Zöld és barna norvég sídreszek indulnak Párisból a decemberi hómezőkre

Zöld és barna norvég sídreszek indulnak Párisból a decemberi hómezőkre és fehér breitsvanc –bundák pasztellszinű crépeDupion- ruhákal a Riviéra napsütött pálmái alá…

Párisi divatjelentésünk ezuttal arról a garderobe-ról szól, amelyet onnét a karácsony havában hegyvidékre és tengerpartra igyekvő luxushölgyek visznek magukkal. A magyar hölgyek nagy átlagának erre a fényűzésre, bizony ma nem telik és csak a kuriózum kedvéért közöljük itt le, miféle uj divatkreációkkal vonulnak el a nemzetközi mondain- világ megkíméltjei kedvenc téli sporthelyükre vagy az azurpart sétányaira.

 

Két nagy sportdivatház: Hermes és Schiaparelli a téli sport céljaira durva szálból kézzel kötött sweatereket hoznak. A hosszu norvég nadrág marad. A sportegyüttes harmadik ruhadarabja: a rövidkabát, ugyanabból a vastag , sima posztóból készül, mint a nadrág, erősen derékba simul, a csipő fölött harangszabást mutat és természetes kiegészitője a szorosra csatolt bőr örv. Szembeötlő ujitás az, hogy hosszuévek után ezidén már nem sötétkék a klaszikus, norvég tipusu sportdressz , hanem söttbarna és sötétzöld.


Barna és zöld: a párizsi nappalok két idei divatja folytatódik ezzel a sportdressz terüetén is. Még egy ujitás: nem hordanak nagymintás sweatert. Barna nadrághoz az egyszinű barna, rövid és a nadrágon kívül viselt sweatert többnyire élénkzöld gyapjusál egésziti ki. De hosszanti és kisebbedő csíkozás még időnként mutatkozik a sweatereken.


A rivierára a hölgyek fehér breitsvane- kabátot és fehér breitsvane-imitációt visznek magukkal
Ezt ugyanolyan világosszinű selyemmel bélelik, amilyen a ruha. Világos, pasztellszinű complet-ket is visznek magukkal crépe Dapion-ból s a könnyü, hosszu vagy háromnegyedes kabát ehez gyapjunyagból készül: a kabátnak pontosan olyan a szine, mint a ruhának. Nagyon sok rövid ujj vonul a Rivierára, nemcsak ruhán, de kabáton is.

 

A kalapdivatban a bársony egészen háttérbe szorul, minden nemez: továbbra is kis kalapot hordanak, ráncoltat vagy pedig kétszögletűt, mint eddig.

 

Harisnyában bevált, hogy fekete ruhához ( főként estére) világosabb árnyalatu barnát hordanak: mogyoró-és homokszint és ugynevezett ,,eastor”-t. Barna és zöld ruhákhoz sötétebb árnyalatu barna harisnyát választanak.

 

A zsebkendődivat elhagyta a szinesnyomásu vagy mintázatu anyagokat, egyszinü lett s főként estére még jobban megnövekedett.Valóságos nagymousseline-kendő széles csipkével.


A hajdisz divatja nem tartotta magát. Az elegáns asszony semmit sem tesz a hajára. Épp igy elutasították a fantasztikus esti cipőket. Csak a sima és szines eszkarpen tartozik a bon tonhoz, mégpedig a rengeteg fehér estiruhához kivétel nélkül világosbarna cipő és ugyanilyen szinű, hosszuszáru sima svédkesztyű.

 

Az extravaganciának nemigen maradt területe, ha csak nem említjük föl azt a kisérletezést, hogy némelyik hölgy ujabban a kesztyű főlé huzza föl gyürüit. Kísérlet, amely a jó társaságban semmi esetre sem fog beválni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98