Dtum
Login with Facebookk
1912 | Március

Az imádó arczképe a – harisnyán

Szigoruan véve egyre megy, hogy kiki miképp akarja az imádója arczképét kegyeletben megőrizni. Viselik, hordják azt kinyitható amulettes aranygyürükben, nyakba való medallionban, apró zsuzsukon stb.

 

Hogy ezek az évezredes szokások így fennmaradtak és tovább öröklődnek, nem zárja ki azt, hogy a divat ezt a szokást is ki ne kezdje, persze inkább csak muló értelemben. És a legérdekesebb a dologban, hogy a mennyiben a divat tulhajtásairól van szó, akkor ezek rendszerint a demokráczia kikiáltott hazájából, Észak-Amerikából indulnak világkörüli utra. Mert ott a divathölgyek nem igen szeretik az európai izlést feltétlenül követni, hanem az amerikai divatmesterek mintegy rákényszerítik, hogy mindig valami amerikaias „eredeti divatot”, esetleg divathóbortot eszeljenek ki.

 

Hogy az amerikai divathölgyek mennyire ragaszkodnak az ilyen eredeti, amerikai jellegzetességü divatkülönczködéshez, azt a mellékelt képről jól megérthetőleg láthatjuk. Az amerikai divathölgyek ugyanis legujabban az imádójuk arczképét a harisnyájukon viselik, a félczipő csatos részén.

 

Ha tehát valaki tudni szeretné, hogy milyen az illető nő udvarlója, akkor megtekintheti az arczképet a divathölgy harisnyáján. Ha pedig a kiváncsi ráadásul rövidlátó, akkor ugyancsak le kell hajolnia, hogy az arczkép vonásait jól felismerhesse.

 

Ez a divathóbort természetesen nem számíthat általánosságra, mert a jobbizlésü hölgyek ideáljukat nem teszik ki közszemlére, hanem maguk gyönyörködnek benne.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98