Dtum
Login with Facebookk
1931 | Február

Óriási meglepetésre Ausztria nyerte meg Európa jéghokki bajnokságát

Ausztria – Svédország 1:0

Csehszlovákia – Lengyelország 0:0

Krynica, február 8.

Egyheti küzdelem után vasárnap befejezték a jéghokki világbajnoksággal együtt megrendezett Európa bajnokságot, amely tízes mezőnyben Ausztria váratlan győzelmével végződött.

A szombati eredmények alapján döntőbe került négy csapatnak egyformán 2-2 pontja volt, a vasárnapi két meccs hozta meg tehát a végleges döntést, nem is egészen igazságtalanul az osztrákok javára, hiszen Svédországot győzték le, amely pedig a mostani tornán egyedül tudott Kanadától eldöntetlen eredményt kicsikarni.

A favorit csehszlovákokkal a meccsről-meccsre pompásan följavult lengyel csapat vasárnap eldöntetlenül játszott és így, jobb gólarányával, a második helyre került. Ausztria most másodszor hódította el az Európa bajnoki trófeát, amelyet első ízben 1927-ben Bécsben nyert meg.

Az Európa-bajnokságok rekordere Csehszlovákia hat győzelemmel, háromszor győzött Svédország, kétszer Ausztria, egyszer-egyszer pedig Anglia, Belgium, Franciaország, Németország és Svájc.

Vasárnap délelőtt az első meccset Ausztria és Svédország játszotta. A mérkőzés rendkívül heves iramú volt, gólhelyzet mégis adódott, miután mind a két csapat védelme nagyszerűen őrizte a kapuját. Az osztrákok sorsdöntő gólja a második harmadban esett és így a mérkőzést, egyben az Európa-bajnokságot Ausztria nyerte meg.

Délben Csehszlovákia és Lengyelország állt starthoz. Mind a két csapatnak jobb volt a gólaránya az osztrákokénál és így e mérkőzés győztesében sejtették az Európa-bajnokot, a meccs azonban, a lengyel közönség nem csekély örömére, 0:0 arányban eldöntetlenül végződött. – Mind a két mérkőzést a belga Poplimont vezette.

Az Európa-bajnokság végeredménye:
1. Ausztria
2. Lengyelország
3. Csehszlovákia
4. Svédország


Kanada kapott gól nélkül sorrendben ötödször nyerte a jéghokki-világbajnokságot

Kanada – USA 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)


Krynica, február 8.
A világbajnokság nagyszerű védőjének, Kanadának az Északamerikai Egyesült Államok csapatával való találkozásával vasárnap befejeződött a világbajnoki jéghokkitorna, amely a várakozásnak megfelelően, ismét Kanada győzelmét hozta. A Kanada színeiben starthoz állt winnipegi egyetemi csapat győzelmének értékét emelni, hogy kapott gól nélkül nyerte meg a világbajnokságot.


A mérkőzés remek sportot nyújtott, de Kanada állandó fölénye miatt nem volt izgalmas. Az USA csapata védekezésre rendezkedett be, de így sem tudta megakadályozni, hogy Mackenzie az első, Morris pedig a harmadik harmadban 1-1 gólt ne üssön.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98