Dtum
Login with Facebookk
1931 | Május

A Vásár legfrissebb eseményei

A vasárnap szenzációja a miniszterelnök váratlan megjelenése volt.
Délelőtt 11 óra tájban előzetes bejelentés nélkül, inkognitóban megjelent gróf Bethlen István. A miniszterelnök először az erdélyi csoportot ment megtekinteni, melynek létezése a miniszterelnök hugának, gróf Bethlen Máriának az érdeme. Kiséretében csak a titkára volt. Innen a Nők Szalonjába ment, ahol nagy kedvteléssel nézte a magyar intelligencia iparmüvészeti munkáti. Itt akadt rá a Vásár vezetősége, akik ezután kalauzolták a miniszterelnököt. 

A miniszterelnök szenvedélyes dohányos, a Török Pavillonban a török dohány iránt érdeklődött. Itt meglepetéssel is szolgáltak neki. Dr. Vedat Nedim bej, a török kiállitás vezetője bemutatta a miniszterelnök törökországi tartózkodása alatt készült fényképfelvételeket. Nem vetette meg Bethlen a valódi finom török mézet sem…. 


Itthon készül a frakkszövet

A vásár textilcsoportjának valósággal diszei azok a remekbe készült finom szövetek, amelyeket egyetlen fésüsfonógyárunk, a környező államokba, különösen Ausztriába, sőt tengerentulra is exportáló Hazai Fésüsfonó- és Szövőgyár Rt. állitott ki. 

Rendkivül biztató s a magyar külkereskedelmi mérleg szempontjából egyenesen nagyjelentőségü a folyton fejlődő gyártelep technikai felkészültsége, amely a legfinomabb frakk- és szmokingszövetek gyártásában kulminál.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98