Dtum
Login with Facebookk
1931 | Május

A Magyar Kupát, hatalmas meglepetésre, a III. ker. FC nyerte

Az elődöntőben 2:1-re győzött a kupavédő Bocskai, a döntőben pedig 4:1-re a Ferencváros ellen.

A Hungária meghosszabbított játékidőben 6:3-ra kapott ki a Ferencvárostól, de hétfőn 4:0-ra lépte le a Bocskait

Ideje, hogy befejeződjék a futballszezon, mert bizony a közönség már torkig van a lesújtó kudarcokkal és unalmas „attrakciókkal”. A magyar válogatott kikapott az olasz kadettektől, kikapott jugoszlávoktól, a magyar bajnokcsapatot kettős vereség érte pünkösdkor Temesvárott és Aradon.

A pünkösdi turamérleg általában balul ütött ki. Magyarázatul azt halljuk minduntalan, hogy fáradtak a csapataink. De ha fáradtak, jobb volna talán, ha pihennének erőszakolt túrázás helyett, ami nem vezethet jóra.

A Ferencváros - Hungária mérkőzéstől eltekintve nem hoztak jó sportot a Magyar Kupa elődöntő és döntő mérkőzései sem. Fölborult a papírforma. A kupavédő Bocskai kikapott az autszejder III. kerülettől, amely kettőn ráduplázott vasárnapi sikerére és 4:1-re győzött a Ferencváros ellen.

A Magyar Kupa végeredménye: 1. III. kerület, 2. Ferencváros. 3. Hungária. 4. Bocskai. A kupát Schröder Ervin államtitkár adta át a pünkösdi futballmérkőzések hősének, az eredetileg negyedik helyre várt III. kerületnek.

Jellemző, hogy a kupamérkőzéseknek vasárnap ötezer, hétfőn négyezer főnyi közönsége volt. Azzal végezzük, amivel kezdtük: ideje, hogy befejeződjék a futballszezon... Elegünk volt belőle.

III. kerületi FC – Ferencváros 4:1 (3:0)

Üllői-úti pálya. – 3500 néző. – Bíró: Csárdás.

Az 1931-es Magyar Kupa döntője óriási meglepetést hozott. A vasárnapi elődöntőkből a Ferencváros és a III. ker. FC csapatai kerültek a pünkösd hétfői döntőbe, amely mindenképen a Ferencváros győzelmét ígérte. A meccs azonban rácáfolt erre az ígéretre.

A Ferencváros nem állott föl komplett csapatával és játékosai alaposan a lábukban érezték a vasárnapi Hungária elleni nagy csatát. A III. kerület sem állt sokkal pihentebben a pályára, hiszen pénteken még bajnoki mérkőzést játszott az Újpesttel, vasárnap pedig a Bocskai testén keresztül került a Kupa-döntőbe. A két csapat közül III. kerület játszotta a jobb, sőt sokkal jobb futballt, elsősorban azért, mert a Ferencváros tartalékjai csődöt mondtak.

A győztes csapat védelme pompásan állta meg a helyét. Különösen a balhátvéd Bíró játszott elsőrangúan. A halfsorban Lutz II. volt a legjobb, a csatárokból pedig Drösslert, Zilahyt és Fenyvesit kell kiemelni. A Ferencváros a két Takács és Lyka nélkül állt föl. Takács I. helyett Papp, Takács II. helyett pedig Toldi játszott. Az egész csoportban csak Korányi és Táncos játszottak kifogástalanul.

Változatos játékkal kezdődik a mérkőzés. A 4. perc váratlanul óbudai sikert hoz: Zilahy fordulásból belövi az első gólt (1:0). A kapkodó Ferencváros ellen a III. ker. tovább támad és a 10. percben Fenyvesi beadását Györy a hálóba helyezi (2:0).

A Ferencváros még mindig nem tér magához és a III. ker. csaknem újabb gólt rúg. Sárosi gyönge lövését Szulik könnyen védi, majd Toldi hagy kihasználatlanul egy hatalmas gólhelyzetet. A 22. percben Korányi hibájából Drössler lefut és centeréből Zilahy belövi a harmadik gólt (3:0).


Táncos bombája a kapufáról pattan vissza. Sárosi és Bukovi helyet cserélnek, de a félidőig nem változik az eredmény. Szünet után Györy nagy helyzetet teremt. Amsel szerencsével bár, de véd. A 11. percben Werner a kifutó Szulik mellett hazajátszik és a labda az üres kapuba gurul (3:1). Öngól!

A szépen játszó III. kerület Drössler révén vezeti legtöbb támadását. A III. kerület közben az időt húzza. Bukovi megsérül és végleg kiáll. Helyét Sárosi foglalja el. A tiz emberrel játszó Ferencváros ellen most már újabb energiával támad a III. kerület és a 30. percben Fenyvesi magas beadásából Zilahy ujabb gólt fejel. (4:1). A hátralevő idő nívótlan játékot hoz.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98