Dtum
Login with Facebookk
1931 | Május

Kehrling öt izgalmas szetben kikapott Stefanitól

Morpurgo biztosan verte Takácsot – Olaszország 4:1-re győzött a Davis Cup-ben

A szombaton elvesztett páros mérkőzés rekordközönsége után vasárnapra megcsappant az érdeklődés, noha még mindig szép számú publikum lelkesedett és drukkolt a magyar színekért. Délután 3 órakor Takács és Morpurgo lépnek a pályára.

Az olasz nagy lendülettel fekszik a játékba, de Takács szívósan áll ellen. Morpurgo a döntő labdákra összpontosítja figyelmét és 6:3 arányban nyeri az első szetet. A második szetben Takács hatalmas küzdőképessége egyre jobban kidomborodik, gémlabdája van, de vonalbírói tévedés folytán elveszti és noha egyenlít, nem tudja többé a vezetést megszerezni.

A második szet 8:6 Morpurgo javára. A harmadik szetet ugyancsak az olasz nyeri 6:1 arányban. Ezzel a mérkőzéssel az olasz vezetés 3:l-re javult és így a Davis-Cup-mérkőzést Magyarország már elveszítette. Ezután Kehrling és Stefani léptek a pályára. Stefani kezd és biztonságával sorra megcsinálja a poénokat. Kehrling még szokta meg ellenfelének precizitását és sokat hibázik.

Az olasz már 5:0 arányban vezet, amikor Kehrling néhány gyönyörű akcióval egymásután két gémet szerez: 5:2! A szet azonban 6:2 arányban Stefani zsákmánya. A második szetben Kehrling ütésbe jön, biztos alapvonaljátékot produkál, mindvégig kezében tartja a vezetést és 5:2 állás után 6:4 arányban nyeri a szetet.

Az egyenlítés fölvillanyozza a magyar bajnokot, aki a harmadik szetben is 2:0 arányban vezet, amidőn Stefani, „az olasz fakír” hihetetlenül szívós védekező játékával egymásután hat gémet csikar ki és 6:2 arányban nyeri a harmadik szetet.

Szünet után a magyar bajnok pihenten fekszik a játokba. Most adogatása, lecsapásai a régi, félelmetes, ellenállhatatlan Kehrlinget juttatják eszükbe. Ütéseit nagyszerűen váltogatja, hol drivel, hol chopol, hol keresztbe, hol vonalmentén futtatja ellenfelét. Az egész háromnapos küzdelemnek ez volt a legszebb játszmája, amelyet Kehrling 6:4 arányban nyert.

Az ötödik szetben külsőleg nem változik ugyan a játék képe, de valahogyan előbújik a hagyományos Kehrling-balszerencse, amelyet még vonalbíró tévedések is fűszereznek. A magyar bajnok állandóan támad, de Stefani a legmesszebbre elhelyezett labdákat kiszorított helyzetben is biztosan küldi vissza ellenfele térfelébe, és 6:2 arányban nyeri az utolsó döntő szetet.

A Davis Cup - mérkőzést 4:1-re elvesztettük. A Takács-Morpurgo - mérkőzést Halter Béla, a Kehrling-Stefani - meccset Oláh Aladár vezette.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98