Dtum
Login with Facebookk
1932 | Augusztus

Apróságok

( Gleich Gyula két márkával a zsebében, egy öreg szamárral és egy foltos cilinderrel vágott neki cirkuszi karrierjének egy kis bajor városkában. 25 év alatt azután még 500 embert vett maga mellé, a szamár mellé pedig 500 másik állatot..)

Pesten az elmult héten semmi mulatságos dolog nem történt, pár unalmas eljegyzés, ez minden, amit ujságunk a társasági szárnyán följegyez. A legujabb divat - egy szárnyaló optimizmus, mindenki csodát vár és vidám életet. Nemsokára meglátjuk, hogy igaza van-e ennek a bizakodásnak. Egyelőre az is valami, hogy – bizakodunk..

( Hire jár, hogy a Biguine nevű táncot, amely a gyarmatügyi kiállításon startolt Párizsban és európai körutján hazánk határaihoz közeledik, a rendőrség nem akarja beengedni Budapestre. Előre figyelmeztették a Moulin Rouge vezetőségét, hogy ne pazarolja a fáradtságot és a költséget: a Biguine revüt nem fogják engedélyezni. A Moulin Rouge azonban tovább harcol és jövő hétre előkelő társadalmi egyéniségekből, művészekből és rendőrtisztekből álló zsűrit hívott egybe, hogy annak döntését kérje: erkölcstelen-e Biguine? A revüt teljes kosztümben díszletekkel és világítással nem fognak beengedni ez alkalommal, még a legzártabbkörű meghívottakat sem.)

A szigeti strandon vasárnap délelőtt bronzkirálynő választást is tartottak.. A zsufolt strand feketére és pecsenye vörösre sült szépei nemigen tolongtak a zsűri előtt, szinte lasszót kellett utánuk vetni, hogy részt vegyenek a versenyzésben. A választás győztese végül is egy molett, csinos uriasszony, Domby Arturné lett.

Dr. Cavallier József, az ,,Uj Nemzedék” főszerkesztője a mai nappal megválik lapjától, amelyet egy évtizeden keresztül szerkesztett. Harcos, bátor és puritán egyéniség távozik a sajtó egyik régi őrhelyéről, valaki, aki még politikai és világnézeti ellenfeleiből is becsülést váltott ki, mert cselekedeteiben mindig a meggyőződést követte. Cavallierrel – úgy hírlik – politikai téren fogunk találkozni, amint halljuk, már a legközelebbi jövőben – a parlamentben....

( Egy pohár tokaji: egészség, jókedv, önbizalom: testi és lelki harmónia! Valódi tokaji borok: Tokajhegyaljai Bortermelők Pinceszövetkezete, Budapest, Váci-utca 46. Elárusító üzletek: Mária Valéria- utca 8 és Zsigmond-utca 12.)

Vasárnap délelőtt volt a ,, Kékduna Tündére” választás. A zsűri, Márk Lajossal az élén, 11 órakor egy fölvirágzott motoros csónakon indult utnak végig a Duna mentén, hogy az összes dunai strandfürdőkben kiválassza a legszebb lányt. Délután háromig járta a strandokat a zsűri, végre a Római partnál találták meg a Kékduna Tündérét: a 18 éves Uzoni Zayzon Gabriellát, aki édesanyjával jött föl Kiskunfélegyházáról a választásra. Második Katscher Judit, egy budapesti posztókereskedő lánya, harmadik Havas Juci, negyedik Márkus Irén lett.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Szocializmus és kapitalizmus Szocializmus és kapitalizmus
Angliában nemrég majd ugyanazon nap került nyilvánosságra a Labour...
Az uj választásokat a hat év előtti törvény alapján tartják meg Az uj választásokat a hat év előtti törvény alapján tartják...
A képviselőház ma folytatja a kultusztárca költségvetésének vitáját,...
Port Artur elesett Port Artur elesett
Port-Artur megadta magát. Stösszel orosz tábornok, a ki nyolcz...
Gr. Tisza István választói közt Gr. Tisza István választói közt
Gr. Tisza István e hó 20-ikán a biharmegyei Komádiban tett látogatást...
Tandemre magyar! Tandemre magyar!
A kerékpárversenyek legérdekesebb száma a tandemverseny, amelyben az...
Varsányi Gyula: Álarcos bálban Varsányi Gyula: Álarcos bálban
A nyüzsgő, tündöklő tömeg özönjét Sodorja, mámorítja zene; ...
Szemorvos herczeg Szemorvos herczeg
Károly Tivadar bajor herczeg gróf Banz inkognitójában családjával...
Rövidek Rövidek
Vasárnap reggelre már tizenegy fiatalembert fogtak el a szombat este...
B.T.C. - Slavia B.T.C. - Slavia
A mérkőzés lefolyása elég érdekes volt. A B.T.C. eleinte deffensiv...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98