Dtum
Login with Facebookk
1932 | December

Magyar Vízipóló Kupa döntője: UTE – MAC 5:3 (2:1)

Nagyszerű, a vízipólójáték minden szépségét feltáró mérkőzés, amelynek első félidejében ritkán látott remek küzdelmet folytatott a két csapat, amely végül megérdemelten a tempót jobban álló és gólképesebb újpestiek javára dőlt el. Gólarányban is imponáló győzelmet elsősorban a nagyszerű Halasynak köszönheti az UTE, aki életének egyik legjobb játékát produkálta, míg Németh ezúttal a második half szerepében tette magát nagyon hasznossá.

Gyorsaságával és agilitásával Vágó is a csapat legjobb emberei közé tartozott és Bozsi is meglepő rutiniének bizonyult. Barna kissé túl kemény, de nagyon szemfüles hátvéd és partnere, a tartalék László is dicséretesen állta meg a helyét. Kusinszky tehetséges kapuvéd, nem hiába akadt meg rajta, mint a jövő valószínű válogatottjára, Komjádi Béla szakértő szeme.

A MAC ott vesztette el a mérkőzést, hogy három olimpikonja közül kettő, Keserű II. és Vértesi nem várt formán kívül van, de minden energia nélkül és feltűnően bizonytalanul játszott, hiszen ki tudja, hogy milyen fordulatot vesz a mérkőzés, ha 1:1 állásnál Vértesi a négyjardos büntetőt el nem hibázza.

Ivády elsőrangúan látta el a posztját, méltó partnere volt amíg a tempót bírta. Tolnay, de Gyulai a fiatal kapuvéd, nem érett még meg e felelősségteljes posztjára. Csorba meglepően fürge half volt, de nagyon rossz taktikával dolgozott, míg Kánássy elég előnyösen mutatkozott be a szélsőcsatár szerepében.

Németh első labdája a kapu fölött sivít el, utána Keserű II. a szabadon álló Vértesihez passzol, menthetetlen gól, ha Vértesi a labdát el nem veszítené. Szerencsére „nem gilt” az egész, mert elfelejtettek időt mérni és így újra kell kezdeni a meccset.

László kapufája az első eseménye, utána, Kánásyt elkövetett faultja miatt kiállítja a bíró, ami, érthetően, nem tetszik az UTE-párti közönségnek. MAC-fölény alakul ki, de Keserű II. és Vértesi labdái célt tévesztenek, annál szerencsésebb Kánássy, aki szép akcióját helyezett góllal fejezi be (0:1).

a gólt heves újpesti ellentámadások követik, de Vágó menthetetlen helyzetben Gyulai kezébe lövi a labdát, utána Halasy-Németh akcióból Bozsi fél pályáról irányított labdája meglepetésszerűen utat talál a MAC hálójába (1:1).

Keserű II. ejtett labdáját Kusinszky védi, Csorba lövését pedig kornerre. Keserű II. újból a kapu fölé továbbít. Halasy és Keserű II. előbb indulás miatt a partra kerül, utána vértesi a kapus kezébe plaszíroz.

Barna túl erélyesen szereli Vértesit, amiért kiállítják. Vértesi négyjardos büntetése azonban a gól mellett köt ki. A meccsdöntő labda letöri a MAC-ot, amit ügyesen használnak ki az újpestiek és Némethtől kiinduló formás összjátékból Vágó védhetetlen gólt plaszíroz (2:1).  Bozsi lövése is veszélyes, de a labda az ellenkező kapufáról a mezőnybe pattan.

Szünet után Vértesi a felső kapufát találja el. Vágó lövését Gyulai védi. Gyönyörű a MAC következő akciója. Szabaddobás, Vértesi Keserű II-höz passzol, a labda újra Vértesihez kerül, aki villámgyorsan a gólba továbbítja. (2:2).

Kezdődik a finis az UTE fokozatos felülkerekedésével, Halasy bombáját Gyulai korner árán menti, abból Halasy a kapu balsarkába menthetetlen gólt dob (3:2). Halasy itt, Halasy ott, Halasy mindenütt, a fiúk leadásával Vágó megy támadásba és kacsázó labdája a kapuban köt ki (4:2).

Csorba fél pályáról lőtt labdája a gól mellett süvít el. Kánásyt elúszás miatt kiállítják, utána Halasy vezet támadást és Bozsi védhetetlen gólt lő (5:2). Kánásy így újra játékba kerül és már első akciója sikerrel jár, mert szökteti Vértesit, aki az UTE-kapus hibájából 5:3-ra javít.

A MAC egyik játékosának nadrágcseréje miatt percekig szünetel a játék, de hiába pihente ki magát közben mind a két csapat, komoly akció egyik oldalon sem alakul már ki.

Schlenker Antal (MTK) majdnem hibamentesen, sőt a második félidőben kifogástalanul bíráskodott.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98