Dtum
Login with Facebookk
1932 | Május

Vízipóló: Budapest – Berlin 7:0

Égzengés és villámlás közben hét magyar gól csapott be Berlin hálójába a Budapest-Berlin városok közötti vízipóló-mérkőzésen

Budapest:
Bródy (III. ker. TVE) – Homonnai (MTK), Sárkány (III. ker. TVE) – Halasy (UTE) – Keserű II. (MAC), Németh (UTE), Vértesi (MAC).
Berlin: Richter – Mehlberg, Marzillier – Pohl – Riemann, Zielke, Romeike.

Patuzzi bécsi bíró sípjelére az égbolt elsötétül és félelmetes villámlások és mennydörgés közben hatalmas felhőszakadás tör ki, úgy, hogy a közönség pánikszerűen menekül. A sötétség és a sűrű eső a játékosokat is megzavarja, de mégsem annyira, hogy ne a magyar csapat kerüljön frontba.

Berlin azonban starttól kezdve védekezésre rendezkedik be, úgyhogy, magyar fölény ellenére, percekig nem esik gól. Végre Halasy tör ki a halfsorból a jobb szélen leúszik és magasan dobott labdája védhetetlen (1:0).

Németh-Vértesi összjátékból esik Németh gólja (2:0) és Német-Halasy összjátékból Vértesi révén a harmadik gól. Homonnai és Zselke elúszás miatt a partra kerül, mire Keserű II. korneréből Németh 4:0-ra javít.

Szünet után eleinte Berlin támad, Romeike labdája azonban a kapu fölött süvit el, veszélyes bombáját pedig Bródy védi. Németh kapufája után Richter egy Németh bombát bravúrosan paríroz, de Keserű II. góljával szemben tehetetlen (5:0).

Németh kornerét Vértesi továbbítja a gólba, újabb Romeike labdát Bródy korner árán ment. Most Halasy indít támadást, Keserű II.-höz passzol, tőle Németh kapja a labdát, aki most sem téveszti el a célt (7:0).

A magyar csapatot nem állította nehezebb föladat elé Berlin válogatottja, mégis Halasy, Sárkány, Németh, Bródy és Vértesi kitűnő játékot produkált. Berlin reprezentánsai közül elsősorban Pohl és Richter és kívülük Mehlberg és Romeike érdemel dicséretet.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98