Dtum
Login with Facebookk
1932 | Július

A magyar úszók és vízilabdázók Newyorkban

A magyar vízipóló-válogatottak 9:2 gólarányú hatalmas győzelemmel mutatkoztak be Newyorkban

Négyszer 100 yardon minimális vereséget szenvedett a magyar sprintstaféta

Newyork, július 9.
Az amerikai atlétikai szövetség meghívására, amely egyúttal az úszósportot is irányítja, az olimpiász előtt kéthetes túrára vállalkozott a magyar úszók és vízipóló-válogatottak gárdája. A túra első állomása Newyork volt, ahol szombaton este 9 órakor tartották meg a versenyt az 50 yardos Cascades-uszodában, zsúfolt nézőtér előtt.

A magyar úszógárda bemutatkozása csak félsikerrel járt, amennyiben a Wanne II.-Mészöly-Székely-Bárány – staféta négyszer 100 yardon vereséget szenvedett, figyelembe kell venni azonban, hogy versenyzőink, a hosszú úttól fáradtan, nem a legjobb kondícióban álltak starthoz, másrészt azt, hogy a magyar staféta ellenfele Amerika legjobb stafétája, a bajnok Newyork Athletic Club volt, amelynek Kojac, az USA legkiválóbb úszósprintere volt a finisembere.

Sprint stafétánkkal szemben annál briliánsabban szerepelt a magyar vízipóló-válogatott, amely 9:2 szenzációs gólaránnyal vert rá az USA színeit az olimpiászon is reprezentáló Newyork AC-ra. Pedig a vízipóló-mérkőzés is elég rosszul indult. A rendkívül gyors amerikai játékosok ugyanis az első félidőben sokat kellemetlenkedtek a magyar kapu előtt és bizony, a kissé mereven mozgó magyaroknak ugyancsak dolgozniuk kellett, hogy a félidőig a vezetést 3:2 arányban magukhoz ragadják.

Szünet után magára talált a magyar csapat, amely szebbnél-szebb akcióival szinte extázisba hozta az amerikai közönséget, amely a magyarok újabb hat gólját lelkes tapsokkal fogadta. a gólok közül Németh ötöt, Keserű I. kettőt, Bozsi és Halasy pedig egyet-egyet dobott.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98