Dtum
Login with Facebookk
1932 | Március

A magyar ökölvívók 14:2 arányban legyőzték az osztrákokat

Szigeti remek küzdelemben revánsot vett Zehetmayeren

A tizenkettedik magyar-osztrák ökölvívó mérkőzésre zsúfolásig megtelt a Beketow-cirkusz nézőtere. A magyar csapat kitűnően szerepelt és 14:2-re könnyen győzött, mivel egyik tajga sem szenvedett vereséget. Az osztrákok két pontjukat Fogas és Kerekes eldöntetlen mérkőzéseiből szerezték.

A nagy érdeklődéssel várt Szigeti-Zehetmayer - mérkőzés pompás küzdelmet hozott és a magyar versenyző nagyszerű formában megérdemelten győzte le az osztrákok olimpiai reménységét és ezzel revansot vett eddigi vereségeiért. Örvendetes volt Énekes és Szabó, a két magyar Európa-bajnok nagy formajavulása.

A részletes eredmények:
Légsúly: Kubinyi (m.) győz Weiss (o.) ellen pontozással. – Kubinyi állandó fölényben van és kiütésre összpontosítja erejét. A harmadik menetben sikerül is leteríteni ellenfelét.(2:0).

Bantamsúly:
Énekes (m.) győz Illichmann (o.) ellen pontozással. – Az osztrák meglepő erős ellenállást fejt ki és különösen a belharcokban szerzi a jó pontokat. A második és harmadik menetben Énekes döntő fölénybe kerül. (4:0).

Pehelysúly: Szabó (m.) győz Járó I. (o.) ellen. Szabó fokozatosan fölnyomul és nagy akarattal küzdve megérdemelten győz. (6:0).

Könnyűsúly: Fogas (m.) – Weilhammer (o.) eldöntetlen. Az első menet az osztráké. A továbbiakban Fogas van állandó fölényben és az utolsó percekben Weilhammer alig áll a lábán. Az eredmény mégis eldöntetlen. (7:1).

Weltersúly:
Kerekes (m.) – Hrabak (o.) eldöntetlen. Kerekes támadásait az osztrák versenyző bámulatos hidegvérrel ellensúlyozza, sőt megérdemelte volna a győzelmet is. (8:2).

Középsúly: Szigeti (m.) győz Zehetmayer (o.) ellen pontozással. – A nap legszebb mérkőzése. Szigeti állandóan sarokba szorítja ellenfelét s lengő ütéseivel pontfölényre tesz szert. A második menet elején Zehetmayer támad. A harmadik menet belharcában Szigeti ismét jobb és fölényesen győz. (10:2).

Kisnehézsúly: Csiszár (m.) pontozással győz Beranek (o.) ellen. – Csiszár védekezés nélkül támadásaival is biztos győzelmet arat. (12:2).

Nehézsúly: Kőrösi (m.) pontozással győz Lazzek (o.) ellen. – Egyenlő erők küzdelme. A második menetben az osztrák versenyző folytatja támadásait, a bíró meglepetésszerűen mégis Kőrösi győzelmét hirdette ki. (14:2).

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Énekes István Szabó Gyula
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98