Dtum
Login with Facebookk
1933 | Június

Maettern hat naranccsal átrepülte az óceánt és hétfőn Moszkvába érkezett

Moszkva. Június 5.

Maettern amerikai pilóta vakmerő kísérlete sikerült. A pilóta szombaton startolt Newyorkban és útjára sem rádiót, sem élelmiszert nem vitt magával. Egész elemózsiája hat narancsból állott.

Maettern eredetileg Párizson és Bécsen át akart Moszkvába eljutni, útközben azonban megváltoztatta eredeti programját és vasárnap délután Oslótól 150 kilométernyire a norvég part egy kis szigetén ért földet. Innen rövid pihenés után tovább repült Oslóba és itt töltötte az éjszakát. Hétfőn reggel háromnegyed hét órakor indult útnak Moszkva felé.

Oroszországi időszámítás szerint délután fél 4 volt, amikor Maettern a moszkvai központi repülőtéren leszállt és fogadta a szovjet- ororszországi légügyi hivatal kiküldöttjeinek üdvözlését.

Az amerikai repülőt több orosz újságíró is várta, akiknek Maettern elmondta, hogy Norvégia nyugati partját Skócia partjainak nézte és sokáig kísérletezett, hogy a vihar és a köd ellenére Berlin felé folytassa útját, vasárnap este azonban már jobbnak látta, hogy Jomfruland szigetén partra szálljon.

Maettern a moszkvai repülőtéren is csak egy-két órát töltött, orosz térképeket vett magához és még késő délután folytatta útját Irkutzk felé.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98