Dtum
Login with Facebookk
1927 | Április

Széchenyi Pál gróf repülőgépről virágesőt zúditott Titkos Ilona villájára

Titkos Ilona művésznő Szent Domonkos-utcai lakásán előkelő társaság gyült egybe a minap. A híres szinésznő estélyén többek között jelen volt Széchenyi Pál gróf is, az ismert társaságbeli arisztokrata. A fiatal gróf a mindvégig hangulatos estély után, amindőn már szétoszlott a társaság, ötletszerűen frappáns módon fejezte be az estélyt és fejezte ki egyben hódolatát a művésznő iránt. Repülőgépről virágesőt zuditott a Szent Domonkos-utcába Titkos Ilona villájára.


A fiatal gróf a reggelig tartó estély után reggeli hét órakor egy virágkereskedésben két óriási kosár friss rózsát vásárolt. Az illatos virágot autójába helyezve, barátainak társaságában a mátyásföldi repülőtérre hajtatott, ahol repülőgépet bérelt rövid ideig tartó használatra. A repülőgépet, - amelynek belsejében elhelyezték a többszáz rózsát tartalmazó kosarat – az egyik legügyesebb pilóta vezette. Az ügyes vezetésre azért volt szüksége, mert a gróf a pilótának arra adott utasítást, hogy a Szent Domonkos-utca felé repüljön s ott alacsonyan, száz méter magasságban repülve, fordított tempóban keringjen Titkos Ilona villája fölött.


A Szent Domonkos-utca fölé érve, a gróf megmutatta a pilótának a művésznő villáját s a következő pillanatban már a gép hangos bugással, alig száz méter magasságban a villa fölött keringett. A szokatlanul alacsonyan járó repülőgép hangos bugására figyelmessé lett Titkos Ilona, a művésznő környezetének tagjai s a háztartási személyzet is. Valamennyien a villa kertjébe siettek s ebben a pillanatban a repülőgépből csudás, illatos virágeső zúdult a Szent Domonkos-utca 9-es számu épületére.


Alig ocsudott fel csodálkozásából Titkos Ilona s környezetének tagjai, a villa tetejét, kertjét, sőt még az egyik szomszédos épületet is ellepte a repülőgépből leszórt temérdek friss, illatos rózsa. A repülőgép utasai azután az ablakon kidugva fejüket, hangos kiáltással üdvözölték a művésznőt, aki zsebkendőlobogtatással köszönte meg a rendkívül ötletes virágos reggel köszöntést.


A repülőgép ezután a magasba emelkedve tovarepült, Titkos Ilona villája kertjében pedig összeszedték és csokorba kötötték a leszórt virágokat.


Ezzel az érdekes és frappáns befejezéssel végződött a reggeli órákban Titkos Ilona művésznő legujabb, nagyszabásu estélye.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98