Dtum
Login with Facebookk
1933 | Június

A dunai Cambridge – Oxford mérkőzés

A zölddresszes Ludovikások izgalmas finisben győztek pünkösdkor a dunai Cambridge – Oxford mérkőzésen

Pünkösd vasárnapján fellobogózott hajó áll az Eötvös –téri hajóállomás előtt, várja az érkezőket, akik a „Szent Gellért”-en fogják követni a magyar Cambridge-Oxford versenyt. Week-end hangulat, nagyon sokan vannak a hajón, evezőst egyet sem láttam. Sokan csináltattak erre az alkalomra tengerészsapkát, a főiskolai verseny jót tett a sapkaiparnak.

Vidám hölgyek hajóskapitánynak vannak maszkírozva, indulás előtt olyan izgatott mindenki, mintha egy óceánjáró fedélzetén lenne. Éles fütty, felhangzik a közismert „ellere” és indulunk a Margitsziget déli csücskéhez. Innen startolnak a főiskolai nyolcasok.

Négy starthelyen négy katonai komp áll, a csapatok Ludovika I, Ludovika II, MAC és BEAC sorrendben állnak fel. A hajó közönsége izgatottan várja az indítást. Színes kép, a nyolcas hajókban ülő legénység a starter indítására egyszerre meríti a vízbe a lapátokat, de a MAC vörös inges csapata előbb indul.

Ez a start nem sikerült. Percek telnek el, míg a hajó ismét a vonalhoz állnak, a LASE II. zöld, a LASE I. fehér-fekete stráfos a MAC vörös és a BEAC fehér dresszbe öltözve. Start! Felmorajlik a hajó, a parton álló közönség és a hajókban ülő kormányosok kiáltják: Húzd meg! Húzd meg!

Az élre a zöld dresszes LASE II. csapata kerül, utána a LASE I., amely rossz startot vett, aztán a BEAC és sereghajtóként a meggypiros dresszes műegyetem csapata. A csapatok hatalmas iramba kezdenek, úgyhogy a hajónk nem tudja közvetlen közelben követni őket. A partokon végig sok ezer főnyi közönség nézi a főiskolások nagy küzdelmét. Olyan a kép, mintha a Temze partján állnánk.

A sorrend a Lánchídnál változatlan, már két hosszal vezet a LASE II. A Duna vize tele van motorosokkal,melyekből izgatott klubemberek buzdítják sikerre csapataikat. a Lánchíd alatt a LASE I. előre akar kerülni, helyet cserél, hogy megelőzze a Ludovikások II. csapatát. Jó vizet is kap, egy hajóhossz előnyt behoz, de a zölddresszes Ludovikás II. legénysége izmait megfeszítve küzd a győzelemért.

A korzóról új tavaszi toalettekben sétáló hölgyek és urak zsebkendőt lengetve üdvözlik a zölddresszes Ludovikásokat. A győzelem még messze van, csak félúton tartunk. A kísérőhajó közönsége drukkolva lesi az izgalmas finist. A LASE II. szívósan tartja az első helyet, a Műegyetem csapata négy hajóhosszal leghátul erőlködik.

Az Erzsébet-hídhoz érünk, elkezdődik a vad finis és most már 36-os evezőcsapásokkal próbál az élre törni a Ludovika I. csapata. Előnyét végig tartva evez be a célba a Műegyetem aulája előtt a Ludovika II. Felzúg a taps, dübörög a tribün és éljenzi a magyar Cambridge-Oxford győzelem hősét: a zölddresszes Ludovikásokat!

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98