Dtum
Login with Facebookk
1933 | Május

Gömbös és Dollfuss tanácskozása Bécsben

A vasárnap reggeli osztrák lapok egyformán nagy jelentőséget tulajdonítanak a magyar miniszterelnök és az osztrák kancellár bécsi találkozásának.

 

A „Neue Freie Presse” azt írja, hogy Gömbös miniszterelnök éppen oly kevéssé tett most hivatalos látogatást az osztrák kancellárnál, mint annak idején Dollfuss Gömbösnél, amikor az osztrák-magyar kereskedelmi tárgyalások idején egy napot töltött Budapesten. Kétségtelen, - folytatja tovább a Neue Freie Presse – hogy Gömbös és Dollfuss egész sor időszerű kérdést megbeszéltek, tanácskozásunknak azonban semmiesetre sem volt hivatalos jellege.

 

Természetes, hogy Gömbös meglátogatta az osztrák kancellárt, akivel különben bizalmas viszonyban van. A két miniszterelnök tanácskozása a bécsi lap közlése szerint minden bizonnyal hozzá fog járulni bizonyos kérdésekben való megállapodáshoz és az osztrák-magyar viszony elmélyítéséhez.

 

Legfeltűnőbb a Neue Freie Pressének az az értesülése, hogy Gömbös és Dollfuss tanácskozásának bizonyára a nemzeti szocialista propaganda közös elhárítása, illetőleg a két állam önállóságának biztosítása szempontjából is jelentőséget lehet tulajdonítani.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Gömbös Gyula. Az ő miniszterelnöksége kezdetén vette fel a Keresztény-Keresztyén Földmíves-, Kisgazda és Polgári Párt a Nemzeti Egység Pártja (NEP) nevet Dollfuss osztrák kancellár
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98