Dtum
Login with Facebookk
1933 | November

Kísérteties razzia volt a Kripta bárban

Szombatra a virradó éjszaka a kísértetek óráját ütötte éppen a toronyóra, mikor sötét árnyékok gyülekeztek az elhagyott kis Révai uccában, az Andrássy út mögött. Suttogó parancsszavak surrantak szájról szájra és a „Kripta bár” misztikus függönyei mögül kiszűrődő kékes fényben megcsillant egy-egy rendőrkard. A következő pillanatban fölpattant az ajtó, egy rendőrfelügyelő kesztyűs keze markolta meg a kilincset és a bárban dorbézoló társaság rémülten nézte a bejárat, ahonnan rendőrök tódultak be, mialatt elhangzott a vészkiáltás: Razzia… A Kripta bár helyisége tudvalevőleg fekete ravatalos szőnyeggel van bevonva és ebben a profanizált ravatalos teremben most valóban kísértetek voltak a halálra rémült parkettáncosnői és kéjnői ábrázatok…

A halálfejnek maszkírozott hamutartók gúnyosan vigyorogtak, a koporsó alakú pult mögött vacogott a mixer, a rendőrfelügyelő udvariasan mosolygott, sorra igazolta a vendégeket és felírta mindenkinek a nevét, lakását és társadalmi állását. Azután szalutált és legénységével együtt elvonult. Még rövid néhány percig riadt csönd lapult. A Kripta bár enterprise des pompes funébres- termében, azután fölrikoltott újra a saxofon és hisztérikusan tombolt tovább a heje-huja. És így másnap is. A törzsvendégek – akik között a rendőrséghez érkezett bizalmas bejelentés szerint nagyon sok „erkölcsi és közbiztonsági szempontból nagyon aggályos”, mondhatni beteges hajlamú egyén – azt hitték, hogy egyelőre megússzák… De a rendőrség vasárnapra virradó hajnali kakasszókor előröl kezdte. Megint a hasonló udvariassággal. És ma, hétfőn a főkapitány már tudni fogja, kik azok az „előkelő” hölgyek és urak, akik ebben a durván kegyeletet sértő, perverz idegek zsongítására utazó helyiségben tudnak csak mulatni.

Ezt a mai jelentést azonban nem várta be a Kripta bár tulajdonosa, hanem fürge, és előrelátó szolgálatkészséggel elsietett a főkapitányságra és késznek nyilatkozott arra, hogy a helyiséget átalakíttatja. (Mielőtt a hatóság bezáratná!)

Egyenlőre azonban nemcsak az átalakításról van szó, hanem arról is: kik a törzsvendégeik ennek a furcsa mulatónak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98