Dtum
Login with Facebookk
1933 | Szeptember

Évi 0.5-5%-ot törleszt a gazda – Németországban

A gazdaadósságok rendezésének megoldását őszre várják.
Igen érdekes ezzel kapcsolatban a német birodalmi törvény, amely a mezőgazdasági adósságok rendezéséről nemrégiben jelent meg. Hugenberg készítette annak idején a javaslatot. Tehermentesítési szervet (Entschuldigungsstelle) jelölnek ki. Az eljárás háromféle lehet: a) adósságrendezés vagy megváltás, b) földváltság, c) a kettő együttes alkalmazása.

Az eljárásban résztvesz valamennyi hitelező.
Csak a július közepe előtti követeléseket vonják be a rendezésbe. Négy és fél százalék kamatot állapítanak meg. Az első három évben a lebonyolító szerv megfizeti a hitelezőnek az előre kikötött kamat és a 4 és fél százalék közötti különbséget, de legfeljebb egy százalék erejéig. Olyan követelések, amelyek nem felmondhatatlan törlesztésű követelések, átalakíttatnak felmondhatatlan törlesztési kölcsönökké.

A törlesztési részletek nagysága évi fél és 5 százalék között mozoghat.
A hitelező számára is biztosít különböző jogokat a törvény. Bér, illetménykövetelés, kisipari és szállítói követelés még a hitelező kérelme nélkül is készpénzben kifizetendő. Ha a felmondhatatlan törlesztés a hitelezők súlyos megkárosításával járna, akkor a hitelezőnek részben vagy egészben megváltási kötvényekkel kell beérnie.

A kényszeregyességi eljárást külön fejezetben szabályozza a törvény.
Itt egyességi ajánlatot kell készíteni és az adósságok olyan rendezésére kell törekedni, amely az üzem tulajdonosa részére az egyszerű életfenntartást biztosítja. Azt a követelést, amelyet teljesen fedez a pupiláris biztonság határain belül a jelzálog, nem szabad csökkenteni, más követeléseket a hitelező beleegyezése nélkül 50 százalékig szabad csökkenteni. A Deutsche Rentenbank 300 millió birodalmi márka erejéig 4 százalékos megváltási kötvényeket bocsát ki. Telepítésre alkalmas területet átvehet a tehermentesítési szerv az adósságok megváltása céljából.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98