Dtum
Login with Facebookk
1934 | Május

X. Főiskolai nyolcevezős verseny

Kilenc év után először hódította el a BEAC a főiskolások nyolcevezős bajnokságát a Ludovikásoktól

A Műegyetemi Evezős Club pünkösdvasárnap délben rendezte a fővároson keresztül a MAC klubházától a Műegyetemig 1600 m-es távolságon a főiskolai nyolcevezős versenyt. a verseny iránt, amely sorrendben a tizedik főiskolai nyolcevezős verseny volt, nagy érdeklődés nyilvánult meg a közönség részéről is.

A Duna mindkét partján szép számban álltak a nézők, az Erzsébet-hídtól a célig, pedig feketéllet a Duna mindkét partja a nézőktől, ami kétségtelen jele a főiskolai evezősverseny egyre fokozódó népszerűségének.

Kilenc éven át a Ludovika csapata nyerte a főiskolai versenyt, hegemóniáját azonban ebben az évben megtörte a BEAC nagyszerű csapata, amely most ötnegyed hosszal érkezett elsőnek célba a MEC csapata előtt, amely második lett.

Hogy folyt le a magyar „Oxford-Cambridge” verseny


Jó start után 1000 méterig körülbelül együtt haladt a mezőny. A MEC ekkor erősített s egy hosszal elhúzott. A második helyen a LASE II. feküdt, harmadik a BEAC, negyedik a LASE I. csapata volt. a lánchidat is a Műegyetem csapat érte el elsőnek, de azután a BEAC feljött a második helyre s egy méterre megközelítette a MEC hajóját.

Öldöklő küzdelem folyt az Erzsébet-hídig a MEC, a BEAC és a LASE II. csapata között, a három hajót úgyszólván csak méterek választották el egymástól. Tőlük két hosszal érkezett elsőnek a célba a MEC I. csapata.

Az Erzsébet-híd után a BEAC erősített és csapásról-csapásra elhúzott ellenfelétől, amely lassan a második helyre került. A szép küzdelemben a MEC tartotta a második helyét a LASE II-vel szemben, a LASE I. azonban nem tudott erősíteni a továbbra is messze a küzdők mögött maradt.

A célban kitörő lelkesedéssel fogadta a nagyszámban egybegyűlt nézősereg a győztes BEAC-ot. Az előkelőségek sorában ott volt Herrmann Miksa, a műegyetem rektora, Kelemen Kornél dr., az OTT elnöke, Perger Ferenc, a MESz elnőke és még sokan mások. Herrmann Miksa rektor lelkes szavakkal adta át a serleget a győztes csapatnak.

Eredmény: 1. BEAC (dr. Bíró, Dobos, Tóth, Halmay, Győry, Mamusits, Jancsó, v.c Szimicsek, korm. Virágh.) ötnegyed hosszal, 2. MEC, 3. LASE II. háromnegyedhosszal, 4. LASE I.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98