Dtum
Login with Facebookk
1934 | November

A biatorbágyi tömeggyilkos bűnügyét ma tárgyalja a törvényszék

Lenyírják Matuska körszakállát és vasárnap átszállították a pestvidéki ügyészségről a Markó uccai fogházba

Vasárnap délután kevéssel négy óra előtt feltárult a pestvidéki ügyészség gyorskocsiuccai fogházának nehéz tölgyfakapuja és egy sötétzöld színű rabszállító autó gördült ki rajta. A kíváncsiak, akik reggel óta ott posztoltak a Gyorskocsi uccában és látni akarták, hogy viszik át Matuska Szilvesztert a pestvidéki fogházból a Markó uccába, csalódottan oszlottak szét. Matuskából semmit sem láthattak és a biatorbágyi szörnyű merénylet elkövetője is meg volt fosztva attól az élvezettől, hogy szerepelhessen a nyilvánosság előtt.

Az autó a Margithídon keresztül robogva a törvényszék felé fordult és perceken belül, anélkül, hogy bárki is csak egy pillanatra láthatta volna Matuskát, eltűnt a Markó uccai fogház gyorsan bezáródó kapuja mögött. Amikor a kocsi ajtaját kinyitották, Matuska Szilveszter lábához láncolt kézzel bicegett le a rabszállító autóból. Akik látták, amidőn Bécsből megérkezett a kelenföldi pályaudvarra, alig ismertek rá: hatalmas fekete körszakálla eltűnt, Matuskát az ügyészség rendeletére lenyírták és megborotválták a pestvidéki fogházban.

A Markó uccai fogház vezetése röviden elintézte Matuska átvételét és azután külön zárkába vezették a tömeggyilkost, aki főtárgyalásának befejezéséig itt fog lakni. A főtárgyalást hétfőn délelőtt kilenc órakor nyitja meg Marton Albert törvényszéki tanácselnök az esküdtszéki nagyteremben, amelynek összes padjai zsúfolva lesznek hallgatósággal, köztük elsősorban azokkal a külföldi hírlapírókkal, akik Budapestre érkeztek, hogy lapjaikat közvetlenül tudósíthassák a világszenzációról.

A közvádat Götz József ügyészségi alelnök képviseli, a védelmet pedig Lévay Tibor ügyvéd látja el. A főtárgyalás előreláthatólag nyolc- tíz napig fog tartani. A göteborgi merénylet, amelyet Matuska még Biatorbágy előtt követett el, most nem kerül szóba, ámbár a német igazságügyi hatóságok megkeresést intéztek a magyar igazságügyminiszterhez, hogy Matuskát emiatt is vonja felelősségre a magyar bíróság.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Matuska Szilveszter Az ansbachi, jüterborgi és biatorbágyi merénylő, Matuska Szilveszter ügyét most tárgyalja a bécsi törvényszék
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98