Dtum
Login with Facebookk
1934 | Szeptember

Kegyelmes Úr lett Chorin Ferenc

Kegyelmes Úr lett Chorin Ferenc, az egyik legnagyobb magyar iparvállalat vezetője, a Magyar Gyáriparosok Szövetségének elnöke.

Sok jót írtak már Chorin Ferencről
és ebben a sok írásban minden körülmények között sok igazság volt, mert nemcsak a maga szakmájában bizonyult nagytudású, biztos ítélőképességű vezetőegyéniségnek, hanem egyébként is, mint ember, egyszerűségével, közvetlenségével és jó szívével tette magát érdemessé munkatársainak, politikai és gazdasági barátainak megbecsülésére.

A kitüntetés Chorin Ferenc személyében
tehát, a szó nemes értelmében vett jó embert és valljuk meg, nagy megnyugvás, ha látjuk, hogy a mai anyagias világban ezek a hovatovább romantikus értékülésű emberi tulajdonságok érvényesülésre találnak, sőt az I. osztályú érdemkereszt fényével, a kegyelmes cím ragyogásával aranyozzák be azokat.

A kegyelmes Chorin Ferenc azonban továbbra is
az íróasztal egyszerű munkása marad és azért fordul felé ismerősök és ismeretlenek részéről az őszinte, szívbéli gratuláció, mert úgy érezzük, ha már nem is őrzi minden egyes hajszál az elnök úr fején az ifjúság emlékét, évek tekintetében, szív és megértés tekintetében, munka és küzdőképesség tekintetében joggal a magáénak tekintheti őt az a fiatalabb magyar generáció, amely Chorin Ferenc szép kitüntetésében, ennek a legtöbbet szenvedett, legjobban hátraszorított nemzedéknek az elismerését véli felfedni.
(B-i S.)

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98