Dtum
Login with Facebookk
1932 | Augusztus

Elnökválasztás előtt a Gyáriparosok Országos Szövetsége

Ez a pozició nemcsak a magyar gazdasági életben, hanem az egész magyar közéletben a legkiválóbbak egyike és igy érthető, ha abban valóban elsőrangú, rátermett férfiút akar látni a közvélemény.

Chorin Ferencet, a Salgótarjáni Kőszénbánya elnökét kombinálják elsősorban erre a tisztségre. Nagy elméleti és gyakorlati tudása, a közélet terén eddig kifejtett müködése és az a szerény és kedves modor, amely az érintkezésben az ő részéről oly lebilincselően nyilvánul meg, valóban alkalmassá teszik Chorin Ferencet arra, hogy a GYOSZ élén küzdjön a magyar ipar boldogulásáért.

De még egy szempont szól Chorin Ferenc elnöksége mellett.
Chorin sohasem volt elfogult más termelőágakkal szemben és ebben az előkelő pozicióban értékes munkát fejthetne ki a belső kiegyenlitődésnek, az ipar és mezőgazdaság harmóniájának megvalósulásáért.

Akik Chorin Ferencet mint közvetlen munkaadójukat ismerik, őszinte szeretettel és becsüléssel beszélnek róla és bizonyos, hogy vele sokat nyerne a GYOSZ az elnöki székben. Az iparnka ezt a testületét a mindennapi életben, a nyilvánosság előtt s újabban a parlamentben Fenyő Miksa képviselte. Ő volt a GYOSZ lelke, az ő agilitása, szakértelme záloga a jövő eredményeinek. Bizonyos, hogy Chorin Ferenc elnöksége alatt közelebb viszi a GYOSZ a ráváró feladatokat, a nemzeti termelés folytonosságának biztositását, a munkanélküliség leküzdését, az iparcikkek és agrártermékek közötti nyomasztó árdifferencia megszüntetését, továbbá a széles tömegek jobb és olcsóbb megélhetését a megvalósuláshoz.

Az alelnöki szék jelöltje budai Goldberger Leó, a magyar textilipar vezéregyénisége és Láng Gusztáv, a Láng L. Gépgyár Rt. vezérigazgatója. Jelenleg Biró Pál és Vida Jenő a GYOSZ alelnökei, de Chorin Ferenc megválasztása esetén nem lehetetlen, hogy több alelnöke lesz a Gyáriparosok Szövetségének.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98