Dtum
Login with Facebookk
1935 | Július

Friedrich István nagy beszéde a Keresztény Ellenzék vasárnapi értekezletén

A Keresztény Ellenzék vasárnap népes értekezletet tartott, amelyen a párt vezére, Friedrich István, nagy beszédet mondott.


- Ami tegnap fehér volt, az ma fekete! – kezdte Friedrich. - Holnapra meg zöld lesz. Akik tegnap puszipajtások voltak, ma mint ádáz ellenségek egymásra törnek. A reformifjak 40 éven felüliek és őszfejűek, ellenben az öreg lesipuskások, akiknek folyton azt vágják oda, hogy menjenek a fenébe, még fiatalos külsejűek és munkaképességük javában vannak.


A reformerek szidják a csáklyásokat, hogy akadályozzák a reformok megvalósítását, viszont a csáklyások azzal bosszantják a reformereket, hogy sürgetik a reformokat.


Itthagytak a honatya urak csapot-papot, szerteszéjjel mentek a hazába és mi, szegény Névtelen Adófizetők, tovább törhetjük a fejünket, hogy a földön lakunk-e még vagy a Holdban. A közbátorság a legalacsonyabb fokra süllyedt, a törtetők és könyöklők persze tömegesen a Nép terebélye alá húzódtak. Ott kuksolnak közöttük a vezérlő jogászok is és kapaszkodnak a székükbe, nehogy leforduljanak az alkotmányjogi salto mortalék hallatán.


Lapulnak! Mert köztudomásúlag hazánk szociális jóléte inkább a lapulásból fakad, mint a bátor és öntudatos szókimondásból.


Majd a Habsburg-kérdésről szólott:
- Tagadhatatlan, hogy Ausztria a Habsburg-törvénnyel nagy lépést tett a restauráció felé. Az én álláspontom az, hogy a restaurációnak kizárólag külpolitikai nehézségekkel kell megbirkóznia. Idebent nem lesz baj sohasem e tekintetben: a hazaérkező királyt az egész nemzet tárt karokkal fogja fogadni!


Még a mostani szabad királyválasztók is alázatosan be fognak hódolni Friedrich végül megindokolta, miért szavazta meg a légvédelmi törvényt.

 

Beszédét így fejezte be:
- Aki pedig ebből a parlamenti szereplésemből arra következtet és arról beszél, hogy én a Nep-hez közeledtem, vagy belépni készülök, annak egészen egyszerűén megártott a kánikula.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98