Dtum
Login with Facebookk
1936 | December

Kétszer vezetett a MAC, mégis az UTE nyerte a Magyar Kupát

Amikor a vízipóló-mérkőzésre került a sor, már zsúfolt volt a fedett uszoda. Nagy érdeklődés mellett csapott össze a MAC és UTE vízipólócsapata.

A mérkőzés elején Taricsot és Vágót elúszásért kiállítják. Utána gyors UTE-támadás következik és Németh belövi a labdát a kapuba. 1:0-ra vezet az Újpest.

 

MAC ellentámadás során Tarics lövése kapu mellé kerül. A következő támadás azonban sikeres. Tarics úszik a labdával, Vágó hiába takarja, mégis becsavarja a kiegyenlítő gólt. (1:1).

Kánássy doplere nem sikerül. Németh kerül jó helyzetbe, de Mezei szenzációsan véd. Az UTE mindent Némethre játszik, de az újpesti gólzsák most tehetetlen a rá buldogként vigyázó Tolnai mellett. A MAC következő támadása sikerrel jár, mert Tarics gólt lő (1:2).

Bozsi kapu mellé lövése után ismét a MAC támad, de a kapus mindent véd. Furcsa körülmények között egyenlít az UTE. Tarics kapja, a labdát, előreúszik, de Vágó lenyomja a víz alá.

Amikor felbukkan - annak ellenére, hogy a labda előtte van – nem nyúl hozzá, hanem a nadrágját emeli ki a vízből, amelyet Vágó letépett róla. Schlenker Antal játékvezető azonban nem látott szabálytalanságot, nem fütyült. Halassy kaparintja meg a labdát és kiegyenlít. 2:2.

A második félidőt az UTE támadásai vezetik be. Vágó összeakaszkodik Tariccsal. Az újpesti hátvéd azért a partra kerül. A MAC állandóan támad, de nem tudják kihasználni az egy ember előnyt.

Németh kapufát lő. Majd villámgyors MAC támadás után Samóczihoz kerül a labda, aki bombalövéssel megszerzi csapatának a vezetést. 3:2-re vezet a MAC!

Az UTE most nagyon belefekszik a játékba. Némethhez kerül a labda, akinek váratlan svédcsavar lövése védhetetlen, 3:3. Most óriási harc indul a győzelmet jelentő gólért. Mindkét csapat tudatában van, hogy amelyik most gólt ér el, az meg is nyeri a mérkőzést.

Az UTE-nak sikerül a győztes gólt megszerezni! Bozsi-Németh támadás után az újpesti centercsatár bombalövése megszerzi csapatának a 4:3 arányú győzelmet és ezzel a Magyar Kupát.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98