Dtum
Login with Facebookk
1936 | Július

Újpest kétszer is vezetett az Austria ellen, de azután összeomlott

Austria – Újpest 5:2 (1:1)

Feszült várakozással tekintett az osztrák főváros közönsége a bécsi Stadionban eldöntésre kerülő Austria – Újpest KK elődöntő mérkőzés kimenetele elé. A nagy hőség ellenére 35.000 néző sereglett egybe a Stadionba, ahol a tilalom miatt nem volt előmérkőzése a nagy meccsnek.

 

Zenekar szórakoztatta a közönséget, amely már 4 órakor ellepte a Stadiont. A mérkőzés ideje háromnegyed 6 órára volt kitűzve.

Pontosan lépett pályára ezúttal lila-fehér ingében a magyar csapat, majd nagy éljenzés mellett az Austria. Röviddel utána Crist prossnitri bíró lépett a pályára és őt is tapssal fogadta a bécsi közönség. Mindkét csapat változatlan összeállításban állott fel.

Újpest nagy hévvel játszott és bizony nehéz perceket okozott a győzelemre éhes bécsi közönségnek. Szépen gördültek a magyar támadások, míg az Austria múlt heti taktikájához hű maradt és úgy látszik várásra lovagolt ezúttal is.

A 10. percben Zsengellér szép gólt lő az Austriának, amit a közönség nagy megdöbbenéssel fogad. Az Austria erősít, és most már többször forog veszélyben Újpest kapuja. Különösen Sindelar van elemében. Alig bírnak vele a magyar védők. A szélsők is jól elhúznak a magyar védelem mellett és egymás után zúgnak a lövések.

Újpest sem hagyja magát, még jobban belefekszik, azonban az osztrák védelem egymásután szereli le az újpesti csatárokat. Az Austria kissé ideges, mert már a 36-ik percben folyik a játék és meg mindig Újpest vezet.

A 37. percben végre sikerül az Austrianak az egyenlítés Jerusalem elhúz a védelem mellett és kiegyenlít. Félidőig az eredmény nem változik.

A második félidő bár Austria támadással kezdődik, az újpesti védelemnek még sikerül az attakot visszaverni és már fut is a magyar támadás. Zsengellér nem sokat tétovázik a kapu előtt és a második gólt küldi az Austria hálójába.

A közönség idegesen veszi tudomásul Újpest vezetését. Az Austria most mintha nyugodtabban játszana. Sindelar elemében van. Újpest visszaesik és a védelem már nem tudja tartani Sindelart. Állandó veszélyben forog a magyar kapu.

A 8. percben Sindelar megszerzi a kiegyenlítést és 4 perc múlva már Jerusalem góljával vezet az Austria. A vezetés szárnyakat ad az Austriának, míg az Újpest teljesen összeomlik és Sindelar a 20. percben újabb gólt lő s három perccel később Stroh állítja be a végeredményt.

Újpest tehát elvérzett a bécsi Stadionban, annak ellenére, hogy kétszer is vezetett és derekasan játszott, amíg bírta.

Prágában a Spárta 3:2-re győzött az Ambrosiana ellen és így a döntőt szeptemberben az Austria és az Ambrosiana játssza.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Zöhrer a bécsi kapus Kállai fejesét fogja Kocsis lövése Sesta lábáról visszapattan Rendőrök viszik le a civileket a pályáról az Austria-Újpest mérkőzésen
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98