Dtum
Login with Facebookk
1936 | Március

Rajtaütésszerű támadásokkal 4:1 arányban verte az Újpest a Ferencvárost

Hétezer néző előtt mérkőzött a megyeri stadionban a Ferencváros és az Újpest. A tavaszi napsütötte délutánon az Újpest kárpótolta magát a Hungáriától elszenvedett 5:1 és a Budai 11-től elszenvedett 3:0 arányú vereségért. Az Újpest 3:1 arányú félidő után 4:1-ra verte meg a Ferencvárost és ezzel, jobb gólaránnyal a bajnoki tabella második helyére került.

Sok minden játszik közre, ha egy csapat vereséget szenved és igen sok tényező viszi előre a csapatot olyankor, ha győzelmet harcol ki. Háda hajmeresztően gyenge védései, Sárosi sérülésének kiújulása. Lázár tétovázása voltak okozói a vereségnek, míg Újpestnél Vince, a mezőny legjobb játékosa.

Pusztai váratlan és a régi nagy szélsőkre emlékeztető leadásai, Szűcs rombolása a védekezésben és használható leadásai a támadásban biztosították a győzelmet. A gólarány túlzott, mert a mezőnyben technikásan játszó Ferencvárosnak igen sokszor volt alkalma a góllövésre, de mintha valami fatális balszerencse üldözné a csapatot, még az üres kaput sem tudták eltalálni.

Amennyire örvendetes a magyar sport szempontjából az Újpest több játékosainak kiváló formajavulása, annyira lesújtó – ezt ép a futballkapitány konstatálta – a Ferencváros néhány kiválóságának ötletszegény játéka.

Az első gólt már az 5. percben érte el az Újpest Vince révén. Ez a gól azonban lesállásból eredt. A labda Háda kezei közt ért hálót. Ivancsics is érezte ezt, mert később, amikor egymásután nyomasztó támadásokat indított a Ferencváros, rálőtt labdáért 11-est ítélt az Újpest ellen.

Ebből a 11-esből egyenlített ki a Ferencváros. Hiába köpte le a labdát Joós, Sárosi mégis rendeltetési helyére juttatta. Ez a 23. percben történt.

Közben Kocsis, majd Balog belemenései nyomán hördült fel a tribün, aztán Toldi rendezett vitadélutánt a bíróval. Táncos driblijei, szép beadásai kárba vesztek. Toldi bombái kapu fölé repültek. A ferencvárosi csatársor nem tudott megbirkózni az újpesti védelemmel.

A 35. percben Szücs előreadásánál Pusztai remekül kiugrasztotta Vincét, akivel szemben Háda pipogyán rohant ki és az Újpest máris 2:1-re vezetett.

Utána Futó fellökte Sárosit, aki pár percre lement a pályáról. Amikor visszajött, sántítva játszott tovább. Az utolsó percekben Pusztai becsapta az egész ferencvárosi védelmet, átadta a labdát Kállainak, aki közelről bevágta (3:1).

A második félidőben Kocsis a balszélen sántítva játszott. Az első percekben történt, hogy az Újpest támadott és Háda megint ügyetlenül futott ki a labdáért, megfogta, de kiejtette és a résen álló Pusztai belőtte. Így lett 4:1 az eredmény.

A Ferencváros nagy elánnal küzdött a gólokért, de az eredmény nem változott, Toldi bombájánál gólt reklamáltak, azzal, hogy a háló állítólag lyukas volt. Aztán Kiss fedezetlenül állt az üres kapuval szemben, de a labdát mégse tudta behelyezni.

Az újpestiek boldogan vették tudomásul a szép győzelmet, nemcsak annak örültek, hogy megverték a riválist, hanem hogy – feltámadt az Újpest.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A visszacsatolt Erdély termékei és forgalma A visszacsatolt Erdély termékei és forgalma
Befejeződött a visszakapott erdélyi területek megszállása. Példás...
Vonagló falvak Vonagló falvak
Révész Béla tudtunkkal első regényének a czime ez. A vonagló falvak...
Mezőgazdasági közmunkák a munkanélküliség enyhitésére Mezőgazdasági közmunkák a munkanélküliség enyhitésére
A földmüvelésügyi miniszter a legközelebbi minisztertanácson...
Japán elfoglalta Koreát Japán elfoglalta Koreát
Japán, az ő diadalútjában nem állott meg Mandzsuriánál, hanem...
Magyarország – Csehszlovákia 2:2 (1:2) Magyarország – Csehszlovákia 2:2 (1:2)
Két fronton harcolt vasárnap a magyar futballsport. Az egyik...
A német birodalmi kancellár pöre A német birodalmi kancellár pöre
Még el sem simultak a Harden – Moltke pörnek hullámai és a...
A Thomka - emlékverseny A Thomka - emlékverseny
Vasárnap délelőtt bonyolította a BEAC a hagyományos „Thomka...
A kormány biztosítani akarja a parlamenti tárgyalás nyugalmát A kormány biztosítani akarja a parlamenti tárgyalás nyugalmát
Holnap, kedden, megkezdődnek ujból a nemzetgyülés ülései és pedig...
Csík Ferenc főiskolai világbajnok Csík Ferenc főiskolai világbajnok
Pontban este 7 órakor, mikorra már az eső is elállt és az idő derülni...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98