Dtum
Login with Facebookk
1936 | Március

Rajtaütésszerű támadásokkal 4:1 arányban verte az Újpest a Ferencvárost

Hétezer néző előtt mérkőzött a megyeri stadionban a Ferencváros és az Újpest. A tavaszi napsütötte délutánon az Újpest kárpótolta magát a Hungáriától elszenvedett 5:1 és a Budai 11-től elszenvedett 3:0 arányú vereségért. Az Újpest 3:1 arányú félidő után 4:1-ra verte meg a Ferencvárost és ezzel, jobb gólaránnyal a bajnoki tabella második helyére került.

Sok minden játszik közre, ha egy csapat vereséget szenved és igen sok tényező viszi előre a csapatot olyankor, ha győzelmet harcol ki. Háda hajmeresztően gyenge védései, Sárosi sérülésének kiújulása. Lázár tétovázása voltak okozói a vereségnek, míg Újpestnél Vince, a mezőny legjobb játékosa.

Pusztai váratlan és a régi nagy szélsőkre emlékeztető leadásai, Szűcs rombolása a védekezésben és használható leadásai a támadásban biztosították a győzelmet. A gólarány túlzott, mert a mezőnyben technikásan játszó Ferencvárosnak igen sokszor volt alkalma a góllövésre, de mintha valami fatális balszerencse üldözné a csapatot, még az üres kaput sem tudták eltalálni.

Amennyire örvendetes a magyar sport szempontjából az Újpest több játékosainak kiváló formajavulása, annyira lesújtó – ezt ép a futballkapitány konstatálta – a Ferencváros néhány kiválóságának ötletszegény játéka.

Az első gólt már az 5. percben érte el az Újpest Vince révén. Ez a gól azonban lesállásból eredt. A labda Háda kezei közt ért hálót. Ivancsics is érezte ezt, mert később, amikor egymásután nyomasztó támadásokat indított a Ferencváros, rálőtt labdáért 11-est ítélt az Újpest ellen.

Ebből a 11-esből egyenlített ki a Ferencváros. Hiába köpte le a labdát Joós, Sárosi mégis rendeltetési helyére juttatta. Ez a 23. percben történt.

Közben Kocsis, majd Balog belemenései nyomán hördült fel a tribün, aztán Toldi rendezett vitadélutánt a bíróval. Táncos driblijei, szép beadásai kárba vesztek. Toldi bombái kapu fölé repültek. A ferencvárosi csatársor nem tudott megbirkózni az újpesti védelemmel.

A 35. percben Szücs előreadásánál Pusztai remekül kiugrasztotta Vincét, akivel szemben Háda pipogyán rohant ki és az Újpest máris 2:1-re vezetett.

Utána Futó fellökte Sárosit, aki pár percre lement a pályáról. Amikor visszajött, sántítva játszott tovább. Az utolsó percekben Pusztai becsapta az egész ferencvárosi védelmet, átadta a labdát Kállainak, aki közelről bevágta (3:1).

A második félidőben Kocsis a balszélen sántítva játszott. Az első percekben történt, hogy az Újpest támadott és Háda megint ügyetlenül futott ki a labdáért, megfogta, de kiejtette és a résen álló Pusztai belőtte. Így lett 4:1 az eredmény.

A Ferencváros nagy elánnal küzdött a gólokért, de az eredmény nem változott, Toldi bombájánál gólt reklamáltak, azzal, hogy a háló állítólag lyukas volt. Aztán Kiss fedezetlenül állt az üres kapuval szemben, de a labdát mégse tudta behelyezni.

Az újpestiek boldogan vették tudomásul a szép győzelmet, nemcsak annak örültek, hogy megverték a riválist, hanem hogy – feltámadt az Újpest.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98