Dtum
Login with Facebookk
1936 | Március

Rajtaütésszerű támadásokkal 4:1 arányban verte az Újpest a Ferencvárost

Hétezer néző előtt mérkőzött a megyeri stadionban a Ferencváros és az Újpest. A tavaszi napsütötte délutánon az Újpest kárpótolta magát a Hungáriától elszenvedett 5:1 és a Budai 11-től elszenvedett 3:0 arányú vereségért. Az Újpest 3:1 arányú félidő után 4:1-ra verte meg a Ferencvárost és ezzel, jobb gólaránnyal a bajnoki tabella második helyére került.

Sok minden játszik közre, ha egy csapat vereséget szenved és igen sok tényező viszi előre a csapatot olyankor, ha győzelmet harcol ki. Háda hajmeresztően gyenge védései, Sárosi sérülésének kiújulása. Lázár tétovázása voltak okozói a vereségnek, míg Újpestnél Vince, a mezőny legjobb játékosa.

Pusztai váratlan és a régi nagy szélsőkre emlékeztető leadásai, Szűcs rombolása a védekezésben és használható leadásai a támadásban biztosították a győzelmet. A gólarány túlzott, mert a mezőnyben technikásan játszó Ferencvárosnak igen sokszor volt alkalma a góllövésre, de mintha valami fatális balszerencse üldözné a csapatot, még az üres kaput sem tudták eltalálni.

Amennyire örvendetes a magyar sport szempontjából az Újpest több játékosainak kiváló formajavulása, annyira lesújtó – ezt ép a futballkapitány konstatálta – a Ferencváros néhány kiválóságának ötletszegény játéka.

Az első gólt már az 5. percben érte el az Újpest Vince révén. Ez a gól azonban lesállásból eredt. A labda Háda kezei közt ért hálót. Ivancsics is érezte ezt, mert később, amikor egymásután nyomasztó támadásokat indított a Ferencváros, rálőtt labdáért 11-est ítélt az Újpest ellen.

Ebből a 11-esből egyenlített ki a Ferencváros. Hiába köpte le a labdát Joós, Sárosi mégis rendeltetési helyére juttatta. Ez a 23. percben történt.

Közben Kocsis, majd Balog belemenései nyomán hördült fel a tribün, aztán Toldi rendezett vitadélutánt a bíróval. Táncos driblijei, szép beadásai kárba vesztek. Toldi bombái kapu fölé repültek. A ferencvárosi csatársor nem tudott megbirkózni az újpesti védelemmel.

A 35. percben Szücs előreadásánál Pusztai remekül kiugrasztotta Vincét, akivel szemben Háda pipogyán rohant ki és az Újpest máris 2:1-re vezetett.

Utána Futó fellökte Sárosit, aki pár percre lement a pályáról. Amikor visszajött, sántítva játszott tovább. Az utolsó percekben Pusztai becsapta az egész ferencvárosi védelmet, átadta a labdát Kállainak, aki közelről bevágta (3:1).

A második félidőben Kocsis a balszélen sántítva játszott. Az első percekben történt, hogy az Újpest támadott és Háda megint ügyetlenül futott ki a labdáért, megfogta, de kiejtette és a résen álló Pusztai belőtte. Így lett 4:1 az eredmény.

A Ferencváros nagy elánnal küzdött a gólokért, de az eredmény nem változott, Toldi bombájánál gólt reklamáltak, azzal, hogy a háló állítólag lyukas volt. Aztán Kiss fedezetlenül állt az üres kapuval szemben, de a labdát mégse tudta behelyezni.

Az újpestiek boldogan vették tudomásul a szép győzelmet, nemcsak annak örültek, hogy megverték a riválist, hanem hogy – feltámadt az Újpest.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Komoly bevételek a képes levelezőlapokból Komoly bevételek a képes levelezőlapokból
Alig van valami, a minek mostanában oly nagy divatja volna, mint a...
Egy koronás villamosutazás Egy koronás villamosutazás
Hétfőn reggelen uj bánatra ébredhetünk. A villamos vasuti jegy ára...
A franczia köztársaság elnöke Rómában A franczia köztársaság elnöke Rómában
A franczia köztársaság elnöke, Loubet és Delcassé külügyminiszter...
Az augusztusi hullócsillagok Az augusztusi hullócsillagok
Azok a földünkhöz mérten végtelenül apró világtestecskék, melyek a...
Herceg Windischgraetz Lajos kijelenti Herceg Windischgraetz Lajos kijelenti
Az elmúlt héten Windischgraetz Lajos herceg német állampolgárságáról,...
Titkos fegyverszállítás Norvégiába Titkos fegyverszállítás Norvégiába
A szövetségesek 1941-tól kezdve rendszeresen szállítottak fegyvert a...
Gerevich Aladár (MAC) nyerte a Hősök kardversenyét Gerevich Aladár (MAC) nyerte a Hősök kardversenyét
A műegyetem aulájában rendezte előkelő és szépszámú közönség előtt a...
A kábítószer rabjai A kábítószer rabjai
Már a mult század elején, sőt az megelőző időkben is megfigyelték a...
Victor Hugo egyetlen unokája tiltakozik az ellen, hogy nagyapja a...
Páris társadalmi és irodalmi köreiben egyformán kinos benyomást kelt...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98