Dtum
Login with Facebookk
1936 | Május

Kint a bárány, bent a farkas!

Országszerte megtörténtek a folyó évi kereseti-, jövedelem- és vagyonadókivetések.
A fizetési meghagyások legnagyobb részét már ki is kézbesítették. Sok a kellemetlen meglepetés és az idén a szokottnál is többen lesznek, akik az első fokon megállapított adóalapjuk leszállítását kívánják. Így hát megint nagy munka vár a felszólamlási bizottságokra és épp ezért fokozottan vált sürgőssé e bizottságok reformja.

Mindenek előtt gerinces és szakértő bizottsági tagokra van szükség!

Tisztelet a kivételnek, de megcáfolhatatlan adataink vannak arra, hogy egyes bizottsági tagok sok kérdésnél szájtátva hallgatták a kincstári előadó és az adózó, vagy jogi képviselője vitáját, mert egyikük sem ismerte a vonatkozó paragrafusokat.

Olyan reform kell,
amely szerint csakis az adó- és gazdasági kérdésekben, valamint a könyvvitelben teljesen jártas tagokat kell kinevezni. Nem követeljük, hogy a bizottság fenntartás nélkül mindig az adózónak adjon igazat. A bizottság ne az adózót, hanem az igazságot képviselje mégpedig – a kincstárral szemben is.

Sokszor a kincstár képviselőjének puszta jelenléte
feszélyezi a bizottság tagjait, mert az előadó látja, hogy melyik tag szavaz igennel s melyik nemmel. Egy törvényszéki tárgyalásnál, amikor a bíróság tárgyalásra vonul vissza, nemcsak a vádlott marad kívül, hanem az ügyész is. Ezzel szemben az adófelszólamlási bizottsági tárgyalás végén a határozathozatalnál a felet kiküldik, a kincstári előadó bent marad, ügyfélegyenlőtlenség! Kint a bárány, bent a farkas!

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98