Dtum
Login with Facebookk
1936 | November

Vasárnap éjjel törpe gumiembert fogtak a Corvin Áruházban

Vasárnap éjjel törpe ,,gumiembert” fogtak a Corvin Áruházban: a Vigyázó-kastély kifosztásával is gyanúsítják

Vasárnapra virradó éjszaka a rendőrség detektívjei váratlanul izgalmas körülmények között a Corvin Áruházban elfogták Lenczy Géza törpe artistát, aki azelőtt mint gumiember vidéki cirkuszban szerepelt. A detektívek az áruház feljelentésére kezdtek a nyomozáshoz és az éjszaka elrejtőztek az áruház első emeletén.

Éjfél már jóval elmúlt, amikor halk neszre figyeltek fel a detektívek. Óvatosan arrafelé húzódtak és észrevették, hogy az uccáról beszüremkedő gyenge világításban a szűk szellőztető nyíláson egy rendkívül hajlékony testű, apró emberke préselődik keresztül. A detektívek leguggoltak a pultok mögé és lélekzetfojtva várták a fejleményeket. Látták, hogy a kis ember a félhomályban leereszkedik a padlóra, körülnéz, azután apró zseblámpája világítása mellett a pulton felhalmozott ékszereket, órákat és egyéb tárgyakat kezdi összeszedegetni. Amikor már zsebei tele voltak áruval, visszasietett a szellőztető nyíláshoz, macskaügyes mozdulatokkal feltornázta magát a magasba, majd egyenként előszedegette a tárgyakat és gondosan célozva kidobálta az ucca irányába.

Két detektív ekkor- amikor nyilvánvalóvá lett, hogy a törpének lent az uccán társai is vannak- a személyzeti hátsó bejáraton lesietett az uccára. A harmadik lábujhegyen a szellőztető nyílás alá húzódott és ott elrejtőzött.

Amikor a törpe újabb zsákmányért visszaereszkedett a padlóra, egyenesen a detektív markaiba lépett. A másik két detektív ezalatt elfogta lent az uccán a társakat: Török Péter pincért és Petróczky János esperest.

Vasárnap este még mindig folyik a betörőbanda kihallgatása, mert a rendőrségben az a gyanú is fölmerült, hogy Lency követte el hónapokkal ezelőtt a gróf Vigyázó- palotában a betörést.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98