Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1936 | Október

Gólszüret a Hungária-úton

Hungária – Soroksár 10:0 (5:0)

Annak ellenére, hogy a Hungária az idei év bajnoki gólrekordját érte el, játéka messze elmaradt tavalyi formájától. A nagy eredményt a kétségtelenül sokszor jól játszó csatárok agilitása mellett az ellenfél gyenge védelmének számlájára kell írni.

A Hungária csapatában újra játszott Turai és Müller. Turai játéka még erősen magán viselte a hosszú kényszerpihenő jeleit. Nem tudott még beleilleszkedni a játékba és még a gyönge ellenféllel szemben is gyenge volt. Ez azonban az ilyen hosszú pihenő után természetes.

Bizonyos, hogy néhány heti játék után Turai ismét lendítő kereke lesz a kék-fehérek csapatának Müller sem mutatott sokat. A csatársor legjobb embere Titkos és Cseh volt. Csehnek agilitása volt szembetűnő. Titkosnak pedig mindent elsöpri lendülete.

A csatársor rangsorában Sas következik, majd pedig Müller és Kardos. Utóbbi sehogy sem tud beilleszkedni a csatárláncba. Sokszor olyan lomha és darabos a játéka, hogy még a legfanatikusabb Hungária drukkerek is hangos szóval adnak nemtetszésüknek kifejezést.

A védelemben Mándi, ez az öreg rutinier, messze felülmúlta társait. Eddig csak okos helyezkedésével és fejjátékával vonta magára a figyelmet, vasárnap azonban tért ölelő rúgásai a szenzáció erejével hatottak.

Bíró sokkal gyengébb volt, mint Mándi. A fedezetsor s egyben az egész mezőny legjobb embere Dudás volt. Pompásan szerelt és nagyszerűen vitte támadásba a csatársort.

Már az első pillanatokban alkalma volna a Hungáriának gólt rúgni, de a csatárok lába nehezen lendül lövésre. Cseh a hatos vonalról tiszta helyzetben fölé lő. A 3. percben Titkos ofszájdgyanús helyzetből indul, centerez, és Cseh biztosan vágja halóba a labdát (1:0).

Azután Kardosnak van nagy helyzete. Három méternyire áll a kaputól és vele szemben csak a kapus áll, mégis a kezébe gurítja a labdát. Egymás után rúgja a Hungária a kornereket Soroksár csak Fodor jobbszélső lerohanásaival véteti magát észre.

A jobbszélső jól irányzott lövése alig valamivel megy kapu fölé. Ezután Dudás indítja el a 18. percben Kardost, aki viaskodik Seressel, de aztán lerázza és laposan a balsarokba gurítja a labdát (2:0). Nem sok idő telik bele, amikor Titkos pompás leadását Cseh élesen a hálóba fejeli. (3:0).

Most a változatosság kedvéért a jobb szélen Sas vezet támadást. Jól nekiiramodik, visszafelé centerez Csehhez, aki kapásból küldi a Hungária negyedik gólját az Er.-Soroksár hálójába. A 42. percben Sas szépen elhúz a védelem mellett, jól centerei és a jókor érkező Kardos kapásból továbbítja a labdát a hálóba. (5:0).

Alig kezdik a játékot, már Müller gólt lő, azonban a bíró előzetesen ofszájd miatt lefújta a játékot. Ami késik, az nem múlik. A gólról gondoskodott az Er.-Soroksár kapusa, aki Turai messziről küldött szinte gurulós lövését fel akarván szedni, lábai között engedi a hálóba vánszorogni. (6:0).

Most a 6:0-ás vezetés ellenére is egy kis izgalom következik. Sas nagyszerűen elhúz a védelem mellett, már gólt is látnak a Hungaristák, amikor a soroksári védelem gáncsolja a csatárt. Tiszta tizenegyes. A közönség hangosan tüntet a bíró ellen.

Azután a Soroksár jól induló támadását akasztja meg tévesen a bíró sípja. Kornert rúg a Hungária, a hosszú Kardos felugrik, de labdája kapulécről visszapattan. A 37. percben Titkos ellenállhatatlan lendülettel lelépi a védelmet, befelé kanyarodik, irtózatos bombát küld a kapura, a labda kapufára pattan és onnan a másik belső sarokba vágódik.

Mintaszerű gólt volt. (7:0). Egy perccel később Cseh mesteri módon sarokkal továbbítja az üresen hagyott Kardoshoz a labdát, akinek éles lövésével szemben tehetetlen a soroksári kapus. (8:0).

Ismét Titkosnak van jelenése. Az utolsó pillanatban kornerre szerelik. Titkos rúgja a kornert. A Soroksár kapusa és hátvédje. Seres összeütközik és róluk a hálóba perdül a labda. (9:0).

Már csak egy perc van hátra s a közönség sürgeti a tízedik gólt. Müller egészen a kapufáig viszi le a labdát és onnan hátragurít Cseh-hez, aki közelről rúgja a Hungária tízedik gólját.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
"Ha éhesek vagyunk- feküdjünk a földre hullapózban!"
Joga itt, joga ott, joga mindenütt. Könyvek jelennek meg, vitaestek...
A Greguss-díj A Greguss-díj
A Kisfaludy-Társaság minden hatodik esztendőben a Greguss-díjjal...
Radio-gyorstelegráfia Berlin és Budapest között Radio-gyorstelegráfia Berlin és Budapest között
Miután a Siemens-Halske-féle gyorstelegráffal a drótnélküli...
Georgette Georgette
Így nevezték azt a hadműveletet, amellyel Ludendorff folytatni akarta...
A kalap A kalap
A franczia országgyülés naplókészítője, - Paulian, érdekes...
3:3-ra végződött jugoszláv-magyar válogatott teniszmérkőzés 3:3-ra végződött jugoszláv-magyar válogatott teniszmérkőzés
A jugoszláv-magyar válogatott teniszmérkőzés méltó befejezése volt az...
Birkózás egy veszedelmes bénitó betegséggel 2. Birkózás egy veszedelmes bénitó betegséggel 2.
Elmúlt a középkori járványok kora, amikor millió és millió ember,...
Titokzatos módon eltűnt Scitovszky Tiborné briliánsokkal kirakott karkötője egy előkelő nyári vendéglőben Titokzatos módon eltűnt Scitovszky Tiborné briliánsokkal kirakott...
Vasárnap délelőtt magas, előkelő külsejű, fehérhajú úr jelent meg...
A katonai posztószállítások monopolizálása A katonai posztószállítások monopolizálása
A katonai posztószállítások monopolizálásának terve kínos benyomást...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98