Dtum
Login with Facebookk
1936 | Március

Csak fél percig tartott a Phöbus pünkösdi királysága

Hungária – Phöbus 6:2 (1:1)

A mérkőzés előtt az öltözőben a Hungária és a Phöbus játékosai az előmérkőzésen kiállított Serényi köré csoportosulnak és „húzzák” a kispesti szélsőt. Amikor a Phöbus kivonul, hangtölcsérekkel felszerelt drukkerek óriási ovációval fogadják.

A Hungária-közönség csapatának kivonulásakor szimpátiatüntetést rendez Kardos mellett. Gyors Hungária-támadásokkal kezdődik a játék és egy alkalommal Sebeshez kerül a labda, aki megcélozza a felső sarkot, de Csikós, mint a párduc, ugrik a labdáért és elfogja.

Majd rögtön utána Müller félmagas bombalövését tolja ki ujjheggyel. A kezdeti Hungária fölény után a Phöbus fokról-fokra felnyomul és veszedelmes sarokrúgásukat Turai szabadítja fel. Solti gólt is lőhetne, de kézzel érinti a labdát.

A Phöbus támadásai mind veszélyesebbek lesznek, Péter a félpályáról irányított szabadrúgása nagyon ravaszul ugrik fel Szabó előtt, de az még el tudja fogni a kapura perdülő labdát. Nagyon változatos játék folyik. Egy percen belül mindkét kapunál esik sarokrúgás.

Tőrös csúnyán akasztja meg Müllert trikójánál fogva és a Hungária-csatár trikója tenyérnyi szélességben kilyukad. Az összecsapás után Müller sokáig szorongatja a derekát.

A 20. percben kellemetlen meglepetés éri a Hungáriát. Pompásan támad a Phöbus-csatársor, a Hungária-védelem lemarad, Solti a hálóba lőhetné a labdát, de a még jobb helyzetben lévő Békyhez gurít, aki tehetetlen Szabó mellett belövi a gólt (0:1).

A Hungária ijedtsége nem tart sokáig, mert még ugyanebben a percben Kardos okosan ugratja ki Cseht, aki szokott flegmájával becsapja a Phöbus-kapust és kényelmesen az ellenkező sarokba gurítja a labdát. (1:1).

Bíró fellöki Békyt, aki felugrik és dühösen belefejel a Hungária-hátvéd arcába. Bíró sem marad adós, mert ugyanilyen módon torolja meg a rajta esett sérelmet. Mielőtt még „csődület támadna”, befejeződik a műsoron kívüli szám.

A Bíró kontra Béky afférok mind gyakoriabbakká válnak és egymáshoz való közeledésük személyeskedéssé fajul. Ezúttal Bíró elbuktatja Békyt, Stófián, a volt Phöbus játékos befut a pályára és Bírót megfenyegeti. Szabó tuszkolja ki a felizgatott „civilt” a pályáról. Közben Schaffer is a színhelyre érkezik és erélyesen rendreutasítja Bírót. Egy rendőrtiszt is odafut és végre megtisztul a helyzet.

A szünetben mindkét öltözőben izgatott a hangulat. A Phöbusnál azt állítják, hogy Bíró kezdte, a Hungáriánál viszont azt mondják, hogy Béky forszírozza ki az összeütközést. Schaffer úgy kiabál játékosaival, hogy az öltöző kijáratáig hallani. Szidja őket, mert nem a legjobb helyzetben levő játékostársuknak adják a labdát.

A második félidő sokáig emlékezetes góllal kezdődik. Alig indul meg a játék, Sas lő kapura, Csikós elvetéssel fogja a labdát, s fel akar állni, hogy kirúgja, de Titkos ott terem és a meglepett kapus kezéből a hálóba továbbítja a labdát (2:1).

A Hungária most hatalmas fölénybe kerül, kapujához szegezi a Phöbust. Tőrös megsérül és a Phöbus egész baloldalát felforgatják. Titkos II. lesz a balhátvéd, Hárai a balfedezet és Tőrös a balszélső, Phöbus-támadás közben Szabó kifut a kapuból, Soltinál van a labda, de ő az üres kapu fájának lövi.

Hatalmas küzdelem folyik. Titkos ismét zavarja a labdát kirúgni készülő kapust, s az már-már elveszti a fejét, mikor a két Phöbus hátvéd a segítségére siet. A 21. percben Cseh a Müllertől kapott labdát a lába között átengedi Titkosnak, akinek bombalövése az ellenkező kapufáról bepattan a hálóba. (3:1).

A Phöbus most visszaesik és a Hungária fölényes úr a pályán. Hárai csúnyán elbuktatja Sast, a pálya szélén Bányai, a Phöbus trénere és Takács, a Hungária segédtrénere összeszólalkoznak. A 35. percben nagyszerű Hungária-csatárjáték után a labda Titkoshoz kerül, akinek félmagas lövése védhetetlen. (4:1). Fél perccel később Sas fut le, bekanyarodik és az ellenkező sarokba küldi a labdát. (5:1).

A játék most ellanyhul, a Phöbus inkább védekezik, a Hungária viszont, úgy látszik, megelégelte a góllövést. De csak látszólag, mert a 43. percben Turai előread Müllernek, aki fejjel maga elé teszi a labdát és közvetlen közelről belövi a Hungária hatodik gólját (6:1).

A 45. percben járunk, a játékosok már az öltöző felé sandítanak, amikor váratlanul Solti kiugrik és éles szögből leadott lövése a kapufáról bepattan a Hungária kapujába. Ezzel beállítja a 6:2 arányú végeredményt.

A Hungária az első félidőben gyengén játszott és ekkor még a Phöbus nagyszerűen állt a lábán. Az első félidő eredménye híven fejezik ki mindkét csapat játékát. A második félidőben aztán, úgy látszik, Schaffer intelmeinek a hatása alatt az a Hungária játszott, amelyik a bajnokságban mindezidáig imponálóan küzdött, Szabónak nem akadt sok dolga, de a megbízhatóság így is látszott rajta. A hátvédek közül Mándi a mezőny egyik legjobb embere volt.

Bíró gyakran hibázott, s ráadásul még Békyvel való visszataszító összecsapásai is lerontották a teljesítményt. A fedezetsor mindhárom embere válogatott formában volt. A csatársorban Sas és Titkos minden megmozdulása eredményes és veszélyes volt. Kardos, ha közelharcokban nem is, de az összjátékban megfelelőt nyújtott.

A Phöbus, különösen az első félidőben, pompásan küzdött, a védelem, Béky és Solti dicséretet érdemel.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Engedmények Németországnak a jóvátétel fizetéseknél Engedmények Németországnak a jóvátétel fizetéseknél
Poincaré hétfőn Douaumontban, az orleansi szüz szobrának leleplezése...
Két budapesti egyetemi tanár sulyos és alaptalan vádjai megakadályozták, hogy egy külföldön élő magyar tudós tanszéket kapjon az amsterdami egyetemen Két budapesti egyetemi tanár sulyos és alaptalan vádjai...
Néhány nappal előtt Budapesten járt Brouwer professzor, a világ egyik...
Az amerikai elnök csinos ügyei Az amerikai elnök csinos ügyei
A londoni hivatalos "Central News" közli, hogy Wilson elnök az...
Az USA új elnökének első nyilatkozata Az USA új elnökének első nyilatkozata
Truman, az USA új elnöke eskütétele alkalmával kijelentette, hogy 1....
Élet az örök havon és jégen, a kryoplanctonok Élet az örök havon és jégen, a kryoplanctonok
Ahhoz, hogy ezeken a havas és jeges élettereken e növényi szervezetek...
Egyelőre Gönyű, tavasztól Körtvélyes Magyarország nyugati határállomása a Dunán Egyelőre Gönyű, tavasztól Körtvélyes Magyarország nyugati...
Az elmúlt napokban a MFTR Szent Gellért hajóján végigjárták a...
A Magyar Athletikai Club atletikai viadala. A Magyar Athletikai Club atletikai viadala.
Ritkán lát, még döntő fontosságu labdarugómérkőzés alkalmából is, a...
150 delegátus vesz részt a londoni konferencián 150 delegátus vesz részt a londoni konferencián
A holnapután kezdődő konferenciát oly nagy horderejűnek tartják,...
Az első golf-verseny Magyarországon. Az első golf-verseny Magyarországon.
Tátra lomniczon, a Tátra Club nagyszabásu nyári sportprogrammjának...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98