Dtum
Login with Facebookk
1936 | Március

Csak fél percig tartott a Phöbus pünkösdi királysága

Hungária – Phöbus 6:2 (1:1)

A mérkőzés előtt az öltözőben a Hungária és a Phöbus játékosai az előmérkőzésen kiállított Serényi köré csoportosulnak és „húzzák” a kispesti szélsőt. Amikor a Phöbus kivonul, hangtölcsérekkel felszerelt drukkerek óriási ovációval fogadják.

A Hungária-közönség csapatának kivonulásakor szimpátiatüntetést rendez Kardos mellett. Gyors Hungária-támadásokkal kezdődik a játék és egy alkalommal Sebeshez kerül a labda, aki megcélozza a felső sarkot, de Csikós, mint a párduc, ugrik a labdáért és elfogja.

Majd rögtön utána Müller félmagas bombalövését tolja ki ujjheggyel. A kezdeti Hungária fölény után a Phöbus fokról-fokra felnyomul és veszedelmes sarokrúgásukat Turai szabadítja fel. Solti gólt is lőhetne, de kézzel érinti a labdát.

A Phöbus támadásai mind veszélyesebbek lesznek, Péter a félpályáról irányított szabadrúgása nagyon ravaszul ugrik fel Szabó előtt, de az még el tudja fogni a kapura perdülő labdát. Nagyon változatos játék folyik. Egy percen belül mindkét kapunál esik sarokrúgás.

Tőrös csúnyán akasztja meg Müllert trikójánál fogva és a Hungária-csatár trikója tenyérnyi szélességben kilyukad. Az összecsapás után Müller sokáig szorongatja a derekát.

A 20. percben kellemetlen meglepetés éri a Hungáriát. Pompásan támad a Phöbus-csatársor, a Hungária-védelem lemarad, Solti a hálóba lőhetné a labdát, de a még jobb helyzetben lévő Békyhez gurít, aki tehetetlen Szabó mellett belövi a gólt (0:1).

A Hungária ijedtsége nem tart sokáig, mert még ugyanebben a percben Kardos okosan ugratja ki Cseht, aki szokott flegmájával becsapja a Phöbus-kapust és kényelmesen az ellenkező sarokba gurítja a labdát. (1:1).

Bíró fellöki Békyt, aki felugrik és dühösen belefejel a Hungária-hátvéd arcába. Bíró sem marad adós, mert ugyanilyen módon torolja meg a rajta esett sérelmet. Mielőtt még „csődület támadna”, befejeződik a műsoron kívüli szám.

A Bíró kontra Béky afférok mind gyakoriabbakká válnak és egymáshoz való közeledésük személyeskedéssé fajul. Ezúttal Bíró elbuktatja Békyt, Stófián, a volt Phöbus játékos befut a pályára és Bírót megfenyegeti. Szabó tuszkolja ki a felizgatott „civilt” a pályáról. Közben Schaffer is a színhelyre érkezik és erélyesen rendreutasítja Bírót. Egy rendőrtiszt is odafut és végre megtisztul a helyzet.

A szünetben mindkét öltözőben izgatott a hangulat. A Phöbusnál azt állítják, hogy Bíró kezdte, a Hungáriánál viszont azt mondják, hogy Béky forszírozza ki az összeütközést. Schaffer úgy kiabál játékosaival, hogy az öltöző kijáratáig hallani. Szidja őket, mert nem a legjobb helyzetben levő játékostársuknak adják a labdát.

A második félidő sokáig emlékezetes góllal kezdődik. Alig indul meg a játék, Sas lő kapura, Csikós elvetéssel fogja a labdát, s fel akar állni, hogy kirúgja, de Titkos ott terem és a meglepett kapus kezéből a hálóba továbbítja a labdát (2:1).

A Hungária most hatalmas fölénybe kerül, kapujához szegezi a Phöbust. Tőrös megsérül és a Phöbus egész baloldalát felforgatják. Titkos II. lesz a balhátvéd, Hárai a balfedezet és Tőrös a balszélső, Phöbus-támadás közben Szabó kifut a kapuból, Soltinál van a labda, de ő az üres kapu fájának lövi.

Hatalmas küzdelem folyik. Titkos ismét zavarja a labdát kirúgni készülő kapust, s az már-már elveszti a fejét, mikor a két Phöbus hátvéd a segítségére siet. A 21. percben Cseh a Müllertől kapott labdát a lába között átengedi Titkosnak, akinek bombalövése az ellenkező kapufáról bepattan a hálóba. (3:1).

A Phöbus most visszaesik és a Hungária fölényes úr a pályán. Hárai csúnyán elbuktatja Sast, a pálya szélén Bányai, a Phöbus trénere és Takács, a Hungária segédtrénere összeszólalkoznak. A 35. percben nagyszerű Hungária-csatárjáték után a labda Titkoshoz kerül, akinek félmagas lövése védhetetlen. (4:1). Fél perccel később Sas fut le, bekanyarodik és az ellenkező sarokba küldi a labdát. (5:1).

A játék most ellanyhul, a Phöbus inkább védekezik, a Hungária viszont, úgy látszik, megelégelte a góllövést. De csak látszólag, mert a 43. percben Turai előread Müllernek, aki fejjel maga elé teszi a labdát és közvetlen közelről belövi a Hungária hatodik gólját (6:1).

A 45. percben járunk, a játékosok már az öltöző felé sandítanak, amikor váratlanul Solti kiugrik és éles szögből leadott lövése a kapufáról bepattan a Hungária kapujába. Ezzel beállítja a 6:2 arányú végeredményt.

A Hungária az első félidőben gyengén játszott és ekkor még a Phöbus nagyszerűen állt a lábán. Az első félidő eredménye híven fejezik ki mindkét csapat játékát. A második félidőben aztán, úgy látszik, Schaffer intelmeinek a hatása alatt az a Hungária játszott, amelyik a bajnokságban mindezidáig imponálóan küzdött, Szabónak nem akadt sok dolga, de a megbízhatóság így is látszott rajta. A hátvédek közül Mándi a mezőny egyik legjobb embere volt.

Bíró gyakran hibázott, s ráadásul még Békyvel való visszataszító összecsapásai is lerontották a teljesítményt. A fedezetsor mindhárom embere válogatott formában volt. A csatársorban Sas és Titkos minden megmozdulása eredményes és veszélyes volt. Kardos, ha közelharcokban nem is, de az összjátékban megfelelőt nyújtott.

A Phöbus, különösen az első félidőben, pompásan küzdött, a védelem, Béky és Solti dicséretet érdemel.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Hogyan készül a pókháló? Hogyan készül a pókháló?
Az amerikai Cuttriss megfigyelte és a Knowledge czímű folyóiratban...
Az Eszterházy- Apponyi esküvő divatszenzációi Az Eszterházy- Apponyi esküvő divatszenzációi
Holnap délelőtt a Mátyás templomban herceg Eszterházy Antal tartja...
Egy millió korona értékű zsákot loptak el
A Lujza-gőzmalomban már hónapokkal ezelőtt észrevették, hogy az üzem...
Magyar evezős nyolcas az olympiádon. Magyar evezős nyolcas az olympiádon.
Gróf Andrássy Géza vezetése alatt küldöttség tisztelgett a kormány...
Tittoni olasz külügyminiszter a Balkánról Tittoni olasz külügyminiszter a Balkánról
Nagy fontosságú volt a balkáni bonyodalmak folyamatában az olasz...
Ókori római lelet Amerikában
Római lelet Amerikában. Wisconsin államban nem rég hat méter...
A háboru gerince A háboru gerince
Ha a háborut testnek képzeljük, amely él, amelynek kiterjedése van és...
Az ember öröksége Az ember öröksége
Ellas Mecsnikov, a híres orosz természettudós állapította meg már...
Homoródy Béla nyerte a BSE I. o. kizárásos kardvívóversenyét Homoródy Béla nyerte a BSE I. o. kizárásos kardvívóversenyét
A BSE I. osztályú kizárásos kardvívó versenyén 50 vívó vett részt,...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98