Dtum
Login with Facebookk
1936 | Szeptember

Pompás mérkőzésen nagy szerencsével győzött a Ferencváros

Ferencváros – Phöbus 2:0 (1:0)

Vénasszonyok nyarának tűző napsugarai alatt magas nívójú, változatos és élvezetes küzdelmet vívott a Ferencváros a Phöbus csapata ellen. A nézők száma jóval meghaladta a tízezret, és aki kiment, az nem sajnálta meg. Vérbeli futballt, fair küzdelmet, jó bírót és jó futballistákat láthatott.

A válogatás szempontjából is nagyfontosságú volt a mérkőzés, mert itt akarta a szövetségi kapitány eldönteni, hogy Solti és Toldi közül ki lesz a válogatott. A balszerencse különös közrejátszása folytán Solti már az első félidőben egy véletlen folytán súlyosan megsérült, míg Toldi újra elragadtatta magát és a kiállítás sorsára jutott.

Ha nem talált centert a szövetségi kapitány, talált kapust a ferencvárosi Kutasi személyében, aki bámulatra méltó formát mutatott. Nincs hadilábon a szerencsével sem és helyezkedési érzéke nagyszerű. Hibátlanul látta el tisztét, pedig hátvédjei sokszor zavarba hozhatták volna.

A Ferencváros csapata megérdemelten nyerte a mérkőzést, amely az igazi derbik színvonalán mozgott. Hátvédei ugyan nem voltak jók, de a fedezetsor ismét teljes fényében ragyogott. Lázár teljesen levetkőzte könnyelműségét, Polgár jól irányított, míg Hoffmann teljesen megbízható volt.

A csatársorban Tánczos elevensége, Farkas meglepő formajavulása, Kemény gyorsasága és Tátrai fáradhatatlan munkája érdemelt említést. Toldi sokszor nem találta fel magát. Nagy hibája, hogy nem tud idegein uralkodni.

A Phöbus csapatában Csikós majdnem hibátlanul látta el tisztet, míg a két hátvéd jól játszott, de sokszor hibázott. A fedezetsor idő előtt kimerült. Megyeri még nincs teljes formában. Elől Béki és P. Szabó lendülete adott tapsra alkalmat. Solti, amíg nem sérült, nagyszerű volt. Nagy hibája a Phöbusnak, hogy első félidőbeli nyomasztó fölénye ellenére nem tudott gólt elérni.

Pontosan a kitűzött kezdési időben áll fel a két csapat. A szerencse a Ferencvárosnak kedvezett és így a Phöbus kezdett nap ellen.

Ferencváros: Kutasi – Korányi, Papp – Hoffmann, Polgár, Lázár – Tánczos, Tátrai, Toldi, Farkas, Kemény.
Phöbus: Csikós – Weber, Fekete – Gombkötő, Megyeri, Péter, - Béki, Szikár, Solti, Turai II., P. Szabó.

Kezdés után a Ferencváros támad és máris Tánczos veszélyes beadása száll el a késedelmeskedő belsők elől. Kemény fut le, de lövését Csikós fogja. A Phöbus most belefekszik. P. Szabó elhúz Korányi mellett és pontos beadását Solti élesen lövi – a jól helyezkedő Kutasi kezébe.

A vendégek meglepő elevenséggel támadják Kutasi kapuját, de a ferencvárosi kapus talán még soha nem volt ilyen jó formában. Béki beadásával Solti tör ki veszélyesen, de ismét ott áll előtte a ferencvárosi kapu éber őre.

A Phöbus sorozatos támadásai közben a 12. percben egy előrevágott labdát Farkas fog el, átadja Tánczosnak, akinek beadása nyomán kavarodás keletkezik a kapu előtt. Csikós kiejti a labdát és a befutó Tátrai a hálóba sodorja, 1:0.

Solti háttal állva, fejel a kapura, de Kutasi véd. A Ferencváros élénkíti az iramot, de mégis a Phöbusnak van alkalma balszerencséjét bemutatni. Solti védhetetlennek látszó lövését Kutasi kiejti, a labda vészt jóslóan vánszorog a kapu sarka felé, de beleütközik a kapufa élébe és máris Kutasi párducként vetődő teste alatt pihen meg.

 


Pompásan futballozik a két csapat, de különösen a Phöbus. Hertzka bíró szemébe valami porszem megy, odahívja Polgárt, aki jelenleg egészségügyi szolgálatot teljesít. Polgár egy pillanat alatt kiveszi a porszemet Hertzka szeméből. Néhány téves lesállás megítélése okoz izgalmát, mert a nagytribün előtti határbíró túl sokat integet.

Az utolsó percekben Solti egy szerelésnél elterül a földön, ki kell vinni. Mint kiderül, súlyos rándulást szenvedett, ami legalább három hétre harcképtelenné teszi. A Phöbus csonkán is támad.

A szünet alatt a Phöbus öltözőjében Soltit gyógykezelik, de nem használ ez sem, a kiváló játékos nem vállalja a további szereplést. Mint a Phöbus vezetői is tárgyilagosan megállapították, a balesetért felelősség senkit sem terhel, pusztán véletlen következménye volt.

A második félidőben a Ferencváros támadásait csak egyszer-egyszer szakítja meg a 10 emberrel játszó Phöbus rohama. Béki beadását Turai alig fejeli kapu fölé, majd Toldi kitörését menti bravúrosan Csikós. A kis Turai kapufát fejel, a felpattanó, majd leeső labdát Kutasi menti.

Mindkét oldalról veszélyes támadások indulnak, de most a ferencvárosi hátvédek is feljavultak. P. Szabó egyedül fut le, Kutasi csak kiütni tudja a labdát, pontosan Turaihoz, aki a földön fekvő Kutasiba céloz.

A 11-ik percben Toldi szökteti Farkast, aki helyet cserél Keménnyel, bemutatja, hogy milyen pompás szélső, beadása pontosan száll a jó iramban érkező Tátrai fejére és onnan a kapuba. 2:0. Óriási taps jelzi, hogy a ferencvárosi hívek is számosan vannak a nézők között.

Kutasit újabb bravúrjáért a közönség élteti, Toldi és Tánczos szép lövéseket küldenek a kapu fölé, a Phöbus egyre halványabb lesz és szinte érthetetlen, hogy Toldi egy ártatlan összecsapás után bokán rúgja Pétert, Hertzka kiállítja.

Gömbkötő úgy gáncsolja Lázárt, hogy ennek cipője is leesik, de Lázár mezítláb is tovább rúgja a labdát. A földön ülve igyekszik a cipőt felvenni, de közben, ha a labda feléje jön, mindig felugrik és belerúg. Az utolsó néhány percben a Phöbus támad. Nagy éljenzés közben vonulnak le a csapatok.

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98