Dtum
Login with Facebookk
1936 | Augusztus

Ferencváros – Er. Soroksár 5:1 (1:0)

Volt minden az erzsébeti nyitányon: botrány, tizenegyes, kiállítás, csak futball nem

Orkánszerű szélben játszották le az erzsébetii futballpályán a Ferencváros – E. Soroksár mérkőzést. A pálya talaját, amely tiszta homok, teljesen felkavarta a szél, amely teljesen irreálissá tette a játékot. a közönség, amely mintegy háromezer főnyi volt, előzetesen élesen tüntetett a Ferencváros vezetősége ellen Sárosi hiánya miatt.

Tihaméry Kálmán sípjelére a következő összeállításban állt fel a két csapat:
Ferencváros: Kutasi – Polgár, Pap – Hámori, Móré, Pósa – Táncos, Kiss, Jászberényi, Toldi, Karácsonyi.
Er. Soroksár: Kovács – Vadász, Laki – Major, szenes, Varga – Fodor, Odry, Horváth, Bihámi, Vajda.

Helyválasztásnál a Soroksárnak kedvez a szerencse és így Jászberényi indítja el a labdát szél ellen. A hazai csapat mindjárt támad, állandó fölényben van és csak a meglepő szilárdan működő zöld-fehér védelemnek tulajdonítható, hogy nem tudnak eredményesek lenni a pontatlanul lövő otthoni csatárok.

Vajda a kapufát találja el és tizenöt perc is eltelik, amíg Kovács is labdát foghat. Fodor lő jó helyzetben kapu mellé. A közönség ütemesen követeli Sárosit, mert Jászberényii igen gyengén szerepel. Soroksári támadások közben telik az idő, Toldi felesel a bíróval, Mórénak egy összefejelésnél elered az orra vére.

Forgószél is van a pályán. egy perccel a félidő vége előtt Jászberényii kihúzódik jobbszélre, beadását Kovács fogni akarja, de Vadász megzavarja, Toldi elé esik a labda, aki az üres kapuba emeli. 1:0.

Az öltöző bevonulás közben a felizgatott Móré arcul üti Odryt, a vezetők is sértegetik egymást, de azután a fáradtság győz, a csapatok a kijelölt helyekre vonulnak.

Szünet után még szél ellen is a Soroksár támad. Nagy derültséget kelt, hogy Papp 70 méterről kapufát rúg. A 6. percben Toldi szökteti Karácsonyit, aki lehetetlennek látszó szögből a túlsó sarokba talál. 2:0.

Karácsonyi karját fájlalja, mert még az első félidőben Vadász belerúgott. Most újból a Soroksár támad és a 14. percben Fodor beadását a belsők balra küldik Vajdához, aki megvárja, míg Kutasi elvetődik, azután kényelmesen küldi a hálóba, a kapufa mellett a labdát. 2:1.

A Soroksáriak most kornert érnek el, úgy látszik, mintha kiegyenlítenének. Jászberényi tr azonban Kovács kapuja felé. Veszélytelen a helyzet, de Vadász mégis fellöki. Tizenegyes, amelyet Toldi hatalmas rúgással értékesít.

A mérkőzés mindjobban eldurvul. Odry gáncsolásáért tizenegyest követel a közönség, majd a földön fekvő Kutasit rúgják meg a Soroksári csatárok. Polgár is beleavatkozik a verekedésbe, amiért a bíró kiállítja.

Rendőrök tisztítják meg a civilektől a pálya belsejét. A Ferencváros tíz emberrel is támad. A 30. percben Tánczos fut le, Jászberényi lesállásba kerül. Tánczos nem adja le a labdát, hanem 18 méterről meglepetésszerűen lő. Kovács későn vetette magát, a labda a hálóba jut. 4:1.

Tánczos négy perc múlva újból kitünteti magát. sarokrúgását kovács véletlenül beüti a hálóba: 5:1. A Soroksár még próbálkozik, de hiába. Általános hangzavar közepette ér véget a mérkőzés.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98