Dtum
Login with Facebookk
1936 | Május

Kispest 2:0-ra vezetett, mégis 6:3-ra győzött a Ferencváros

Majorszky Ferenc bíráskodása mellett megérdemelten győzött a Ferencváros Kispesten. A Ferencvárosban Sárosi volt a középfedezet, Toldi a középcsatár. Víg VI. pedig a balösszekötő.

 

Ez az összeállítású csapat még nem működött kifogástalanul, mert amennyit nyert a fedezetsor Sárosival, ugyanannyit vesztett a csatársor, amelyben Toldi még koránt sem váltotta be a tehetségéhez fűzött reményeket.

 

Víg VI. még nem illeszkedett bele a zöld-fehér ötös sorba. A Kispest FC-ben egyénileg egyik játékost sem lehet megítélni, csak Vági kapus bizonytalankodása tűnt ki.

A nappal szemben nagy iramban kezdő helyi csapat a nyolcadik percben megszerezte a vezető gólt, amikor Szabó II. átadásából Nemes a kifutó Kutasi mellett a kapuba rúgta a labdát. (0:1)

A Ferencváros erőtlen ellentámadása Kemény kapu mellé rúgott labdájával fejeződött be. A 13. percben Lázár mellett elfutott Ujvári, kinek beadásából Szabó II. újabb gólt szerzett. (0:2)

Ekkor kapott csak észbe a Ferencváros, amelyben Sárosi dr. okos vezetésével lassan kialakult az a fölény, ami elegendő volt a mérkőzés sorsának eldöntésére. A 15. percben Sárosi szöktette Toldit, kinek átadásából Kiss volt eredményes.

Változatos és igen heves iramú játék alakult ki, amelyben a Kispest lassan felmorzsolódott. A 22. percben Sárosi dr. 25 méteres váratlan lövése a felső bal kapusarokban akadt meg. (2:2). A következő percben Vági hibájából Víg VI. megszerezte a vezető gólt is (3:2).

A 25. percben a Kispestnek lett volna alkalma az egyenlítésre, de Nemes közvetlen közelről kapu mellé rúgta a labdát. A 32. percben Víg VI. szabadrúgása Rozgonyi lábáról Toldi elé pattant, ahonnan a hálóba folytatja útját (4:2).

A második félidő 9. percében Korányi kézzel érintette a labdát a 11-es büntetőrúgásból Serényi szépített az eredményen (4:3). A Kispest FC hevesen támadott, de a Ferencváros lassan föléje kerekedett. A 18. percben Sárosi dr. 30 méteres lövése a kapufáról pattant a hálóba (5:3).

A 20. percben Toldi, a 23. percben pedig Nemes hibázott tiszta helyzetből. A 38. percben kavarodás támadt a Ferencváros kapuja előtt. Polgár véletlenül összeütközött Kutasival, a kapust le kellett vinni a pályáról. Kemény balszélső állt be a kapuba.

A csonka Ferencváros továbbra is támadott. A 44. percben Toldi kiugratta Kisst, aki a vetődő Vági mellett a mérkőzés utolsó gólját rúgta. (6:3).

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98