Dtum
Login with Facebookk
1937 | Január

Jóslás a tenyér vonalaiból, a keresztvonal mellékágazódásai

Az ifjúkort nem éli túl az, akinek a tenyerében a következő vonalak vannak: Három vonal a tenyérszélességében. A két alsó vonal bal vége egymásba kapcsolódik s a tenyér közepén egy hegyesszöget alkotva, tovább nem fut.  A harmadik vonal alsó vége a kisujj alá fut le, felső vége ott van, ahol a két alatta levő vonal vége hegyesszögben végződik.

A férfikort megéri, de az öregkorba nem jut el az, akinek tenyérrajza pontosan olyan, mint a fent leírt rajzok, csak még egy negyedik vonal is látható a tenyéren, éspedig egy alulról felfelé, az ujjak felé futó vonal, amely mindhárom szélességi vonalat a közepén metszi. Ez a középvonal igen jellegzetes és nagyon fontos az életkor megállapításánál. Ha ennek a vonalnak a felső vége elhaladja a harmadik keresztvonalat s felér a középujj alsó hajlásáig, ez az öregkorba való eljutást jelenti.

Különösképpen áll ez akkor, ha ennek a keresztvonalnak a felső végén kis mellékágazódások vannak, legalább három, de minél több, annál jobb. Ha ennek a fontos középvonalnak a felső végén nincsenek meg ezek a keresztágazódások, de a tenyér két oldalán, a kisujj és a mutatóujj alsó hajlása alatt kis különálló villaszerű vonalak vannak, ezek értéke teljesen egy a fent említett középvonal felső ágazataival.

Igen magas, aggkort ér el az, akinek három keresztvonalat két hosszvonal metszi át, de csak ha alsó végük leér a csuklóhajlásig, felső végük felér a mutató és középujj hajlásáig. Minél hosszabbak a hosszába futó vonalak, annál előnyösebb életkort mutatnak. A három keresztbe futó tenyérvonal oldalágazódásai betegséggel telitett, hosszú öregségre mutatnak.

Kuda Bux szerint pontosan ki lehet számítani, ki meddig él, ugyancsak a tenyerek vonalaiból. Ezt azonban olyan nehéznek mondotta, hogy a laikusok nem is kísérletezhetnek vele s nem is volt hajlandó a titkot elárulni. Mindössze annyit mondott, hogy az életkor éveit a tenyér közepét átnyeső vonal adja, illetve ennek a vonalnak a bal végében található apró oldalvonalak.

A vonalak megszámlálását ott kell kezdeni, ahová a behajlított hüvelykujj vége elér. Ez a vonal tíz évet jelent. A hüvelykujj első percének hajtása iránt található vonal szintén tíz év, az ebből kiágadzó mellékvonalak egyenként öt-öt évvel számolandók. Ha ezek a mellékvonalak belefutnak a középső fővonalba, értékűk felére csökken.

Jelentőséggel bírnak még a fő tenyérvonalak vastagságai, továbbá kiinduló, alsó részeik „gyökérzetei”. Ezek a gyökérzetek kis, apró vonalak a fővonalak tövében s ezek mindegyikének jelentősége van az életkor pontos megállapításánál. Magától értetődik, hogy ezek a megállapítások nem vonatkoznak arra, ha valakit szerencsétlenség ér és ennek esik áldozatul.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A tenyér vonalai és halmai A tenyér lenyomata
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Uj football szabály Uj football szabály
Az uj szabályról rövidesen a nemzetközi szövetség összes tagjai...
Az iparügyi miniszter rádióbeszéde a széncsatáról Az iparügyi miniszter rádióbeszéde a széncsatáról
Bán Antal iparügyi miniszter kedden a rádión keresztül felhívással...
A német hivatalos jelentés A német hivatalos jelentés
No, hát, szavamra mondom, hogy furcsább és lehetetlenebb közönséget,...
Szövetkezet nem terjesztheti ki működését kulturális czélokra Szövetkezet nem terjesztheti ki működését kulturális czélokra
A mult évben Általános fogyasztási és termelő szövetkezet czímmel...
Az olasz – magyar mérkőzés Az olasz – magyar mérkőzés
A III. Napoleon által épített aréna fekete-fehér. Fekete az...
A konjunktura éve A konjunktura éve
Az esztendő, amelyet a tegnapi nappal lezártunk, a hatalmas...
Sztójay menteni igyekezett tanúvallomásában a deportáló-triumvirátust Sztójay menteni igyekezett tanúvallomásában a...
Baky-Endre-Jaross triumvirátus bűnügyének kilencedik napi tárgyalását...
Az arany polgár Az arany polgár
Lovik Károlyt nyilván a Leányvári boszorkány czímű regényének sikere...
Meghalt a Muzeum-köruti harisnyakötő nénike Meghalt a Muzeum-köruti harisnyakötő nénike
Ismét letört egy darabja a régi Pestnek. Meghalt a Muzem köruti...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98