Dtum
Login with Facebookk
1937 | Március

Botrányba fulladt és félbeszakadt az osztrák-olasz mérkőzés

Bécs, március 21.
A bécsi stadionban 50.000 főnyi közönség előtt került lejátszásra az osztrák-olasz Európa kupamérkőzés, amely a második félidő 28. percében botrány miatt félbeszakadt. A mérkőzés ekkor 2:0 arányban az osztrákok javára állott, de Ohlsen dán bíró kénytelen volt a játékot félbeszakítani, mert a durvaságok olyan arányokat öltöttek, hogy nem akarta tovább veszélyeztetni a játékosok testi épségét.

Már a játék megkezdése előtt, amikor az olaszok fasiszta módon köszöntötték a közönséget, annak soraiból számosan tüntettek ellenük. A hivatalos jelentés szerint a félbeszakításért és a pályán történtekért a bíró a felelős, aki nem volt elég erélyes és nem torolta meg a kezdetben a szabálytalanságokat, így a játékosok később kihasználták erélytelenségét és egyik durvaságot a másik után követték el.

Zuhogó esőben játszották le az izgalmas mérkőzést. A játék kiegyenlített volt. Az osztrákok gyakrabban, az olaszok veszélyesebben támadtak. A durvaságok sorozata a 40. percben kezdődött Andreolo olasz középfedezet révén. A félidő végén a Serrantoniba belerúgó Jerusalemet a bíró kiállította, Jerusalem rúgta egyébként az első félidő gólját.

A második félidőben a négy csatárral játszó osztrákok fölényben voltak. Andreolo Adameket hátulról megrúgta. A bíró vitatkozott, de nem állította ki az olasz játékost.

Ettől kezdve a közönség által felizgatott játékosok kölcsönösen rugdalták egymást. A 18. percben Stroh tizenegyedből gól rúgott. Amikor Stroh viszonylag könnyebb természetű durvaságot vétett, a bíró félbeszakította a játékot és annak folytatását megtagadta.

A közönség élesen tüntetett a vendégcsapat és a bíró ellen, akiket csak a nagy számban kivonult rendőrség tudott megvédeni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98