Dtum
Login with Facebookk
1937 | November

Miért ragaszkodnak a lakók a gázmosóüsthöz?

A főváros lakóinak gazdasági helyzetében beálló változásokat leginkább az évnegyedenként megismétlődő költözködések tükrözik vissza. Akiknek körülményei megengedik, nagyobb lakásokba költözködnek, mások, anyagi viszonyaikhoz mérten szerényebb otthont keresnek. A törekvés azonban mindig azonos: a gazdasági érdekeket összeegyeztetni a technika fejlettsége által biztositott praktikus, kényelmi szempontokkal.

Az uj bérházak izléses, ujszerü homlokzata,
praktikus belső beosztása csábitóan hivogatja uj lakóit. Valóban, nagy érdeklődés mutatkozik a korszerü lakások iránt. A kapukon elhelyezett hirdetések előtt meg-megállnak az emberek, megtekintik a lakásokat, lemennek a pincébe, felmennek a padlásra és még a mosókonyhát is megtanulmányozzák. Igen, a mosókonyhát, mert a háztartás zavartalan menetében mindenkor a nagymosás jelenti a zökkenőt. Ezért van az, hogy a mosókonyhák berendezését ujabban szigoru mérlegelés tárgyává teszik s annak esetleges korszerütlen felszerelése gyakran akadályát képezi a lakások értékesitésének.

Ez a körülmény azt az elhatározást érlelte meg,
nemcsak az uj, hanem a régi házak tulajdonosaiban is, hogy házaik mosókonyháit a modern kor igényeinek megfelelő berendezéssel szereljék fel. A technika mai állása mellett Budapest Székesfőváros Gázmüvei által forgalomba hozott gázmosóüst bizonyult a leggazdaságosabb, legkényelmesebb, legmegfelelőbb mosókonyha-berendezésnek. A lakáskereső közönség érdeklődése fokozott mértékben irányul olyan bérházak felé, melyeknek mosókonyháiban a fejlett, modern technika előnyeit magában egyesitő gázmosóüstöt már felszerelték.

Az uj gázmosóüst előnyei közismertek.
Nincs fáradságos előkészület, nem kell a tüzelőanyagot a mosókonyhába felhordani. Tüzrakással és állandó élesztgetéssel sem telik az idő, a gázmosóüst azonnal üzemképes. Salakot, hamut nem kell eltávolitani, nem marad utána füst és korom. A gáztüzelés mindig egyenletes, a fogyasztás ellenőrizhető. A gázmosóüst a gáz melegének 80%-át hasznositja, ezért használata a legolcsóbb mosási eljárás. Időt, munkát és pénzt takarit meg, mert a gázmosóüsttel kényelmes, gyors, tiszta és olcsó a mosás.

A Gázmüvek a gázmosóüst felszerelésének lehetőségét
előnyös pénzügyi megoldással tette lehetővé. A háztulajdonosnak nem okoz anyagi megerőltetést, nem igényel befektetést. Egy középszerü bérház mosókonyhájában 5 év alatt az elhasznált gázmennyiséggel arányosan adott engedményből teljes egészében törlesztődik a gázmosóüst ára, sőt a felszereléssel járó költségektől is mentesiti a Gázmüvek a háztulajdonosokat, mert 200 P erejéig ezen költségeket is vállalja.

Az egyre fokozódó nagy érdeklődés
nem érte készületlenül a Gázmüveket, mert – igen előrelátóan – olyan mértékben gondoskodott a gázmosóüstök elkészitéséről, hogy az igényeket minden fennakadás nélkül tudja kielégiteni. A jelekből itélve, ugy az uj, mint a régi bérházak fokozatosan áttérnek a gázmosóüst használatára, mellyel nemcsak a ház értékét növelik, az épületet óvják a rongálástól, a lakók kényelmét és takarékossági törekvéseit mozditják elő, hanem a főváros levegőjének tisztaságát is elősegitik, amidőn mentesitik a felszálló füst és koromtól, mely, sajnos, ma még nagy mértékben rontja Budapest fürdőváros jellegét.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98