Dtum
Login with Facebookk
1937 | November

Vasárnap délben tartotta esküvőjét Papp László dr. birkózó

Érdekes esküvő volt vasárnap délben a Kálvin téri református templomban. Törékeny, fiatal nő állott az Ur asztala előtt, a fején mirtuszkoszorúval és mellette csillogószemű, izmos atléta.

Papp László dr. törvényszéki jegyző, Európa kétszeres birkózóbajnoka és Stiller Ilonka táncművésznő, a M. kir. Operaház tagja esküdött egymásnak örök hűséget. Bírák és bírósági tisztviselők, operaénekesek, énekesnők, balerinák, olimpikonok és birkózóbajnokok töltötték meg a templomot.

Ott volt vitéz Kossuth Ferenc dr. elnökkel az élén a Birkózó Szövetség egész vezetősége, Schmidt József, az OTT igazgatója, Zombory Ödön, a kétszeres olimpiai világbajnok, Tasnádi József Európa birkózóbajnoka és az Operaház balettkara Szalay Karola, Bordy Bella és Vera Ilona vezetésével.

Viktor János teológiai tanár végezte az esketési szertartást, amely alatt Rubányi Vilmos, az Operaház karnagya orgonált, Petry Kató, a Operaház művésznője énekelt és Szabó Lajos operaénekes, Szabó Sándornak, az Amerikában világraszóló győzelmeket arató magyar birkózónak öccse ősi zsoltárt adott elő.

A tanú két keménykötésű székely birkózó volt: Ambrus Pál dr. Európa-bajnok, Magyarország többszörös bajnoka és Keresztes Lajos, a párizsi birkózó olimpiász magyar hőse, olimpiai világbajnok. Az esküvő után a megjelentek elhalmozták jókívánságaikkal az ifjú párt, akik lelkes ünneplés közben hagyták el a templomot.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98