Dtum
Login with Facebookk
1938 | Május

Hol lesznek kisbérlő-szövetkezetek?

A miniszterelnök gazdasági programjának végrehajtása során legelsősorban és már a folyó gazdasági évben a kisbérlő-szövetkezetek rendszeres kiépítése kerül megvalósításra. Ezeket a bérlőszövetkezeteket olcsó hitelnyújtással és a már kitűnő eredménnyel működő két bérlőszövetkezet mintájára fogják kiépíteni, az egyik a nyíregyházi városi földeken, a másik a sokezerholdas mélykúti közalapítványi birtokon működik évek óta, egyre növekvő anyagi eredménnyel.

A kisbérlő-szövetkezetek kiépítésére
elsősorban a nem egyéni birtoktesteket fogják kötelezni, főleg a hitelintézetek és közületek birtokait, azután a rosszul vezetett és alacsony hozadékot termelő birtokokat és csak végsősorban az egyéni birtokok egyéb csoportjait.

A bérlőszövetkezetek vezetése,
mint Nyíregyházán és Mélykúton, szakképzett gazdászok kezébe kerül, s a termelési és gazdálkodási rendet a helyi viszonyokhoz mérten a földművelésügyi kormány állapítja meg. Nehogy szakképzett gazdatisztekben hiány és ennek következtében a mezőgazdasági termelésben zökkenés álljon be, a kormány gondoskodni fog az eddiginél nagyobb számú fiatal gazdatiszt kiképzéséről is.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98