Dtum
Login with Facebookk
1938 | Szeptember

Arzénjárvány” egy szabolcsi faluban

„Arzénjárvány” egy szabolcsi faluban: 4 halott, 15 súlyos beteg!

Nyíregyháza, szeptember 25.

Vasárnap szállították Kemecséről a tizenötödik súlyos arzénmérgezéses beteget a nyíregyházi kórházba. Valóságos „arzénjárvány” pusztított a faluban, a tizenöt betegen kívül már négy halálos áldozata is van!

Néhány nappal ezelőtt Gégény András 20 éves Piroska és 23 éves Margit nevű lánya s 6 éves András fia vacsora után rosszul lett s mire beszállították őket a nyiregyházi kórházba, meghaltak. A boncolás megállapította, hogy a Gégény-családot arzén ölte meg.
A kemecsei csendőrség kiderítette, hogy Gégény Margit férje, néhány nappal ezelőtt negyed kiló arzént vitt haza és betette a szekrénybe.

Kenyérsütésnél a fehér lisztszerű arzénport belekeverték a lisztbe. Gégények halála után a maradék lisztet elvitték a rokonoknak. Özvegy Nagyidai Andrásné sütött belőle legközelebb kenyeret, ős és kisfia és kislánya. Mihály meg Ilona a debreceni kórházban fekszenek. Az arzénes liszt utána Vince András családjához került. Vince, a felesége, ifjabb Vince András, Vince Ambrus és Vince Ferenc szintén ettek az arzénes kenyérből s most életveszélyes állapotban fekszenek a nyíregyházi kórházban.

Az „ingyen lisztnek” nagy keletje lehetett, mert a tömeges megbetegedés után még mindig volt, aki kenyeret sütött belőle. Enyedi Gábor, a felesége, Gábor, Vera Sándor és Péter nevű gyermekeik vasárnap lettek rosszul az arzénes kenyértől. A Reggel munkatársa beszélt a kemecsei főjegyzővel, aki közölte, hogy időközben már összeszedték az egész faluban a gyanús lisztet. A tömeges mérgezésnek az az egyik oka, hogy a falubeliek nem hitték el, hogy a liszt okozza a mérgezést.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98