Dtum
Login with Facebookk
1939 | Augusztus

Világitógázzal megmérgezte magát Kossa- Magyary Géza, az ismert magánnyomozó

Vasárnap délután világitógázzal megmérgezte magát Kossa –Magyary Géza magánnyomozó iroda- tulajdonos, akit a mentők életveszélyes állapotban eszméletlenül szállítottak a Rókus kórházba.

Kossa- Magyary Géza a békebeli Magyarország és Budapest egyik ismert jellegzetes alakja. Ő volt az első, aki Magyarországon magánnyomozó irodát nyitott már 40 évvel ezelőtt. Az utóbbi hónapokban az iroda forgalma megcsappant és a 74 éves ember, akit köszvény gyötört, valósággal buskomor lett. Kossa- Magyary Géza a Rákóczy –út 75. számu ház II. emeletén lakott négyszobás lakásban feleségével és bátyjának Kossa Magyary Gyula néhai rendőrfőtisztviselőnek özvegyével.

A két asszony látva Kossa- Magyary lelki válságát féltő gonddal ügyelt és az utóbbi napokban ugy látszott, mintha valamennyire megnyugodott volna. Pénteken meghalt Kossa- Magyarynak egy régi gyermekkori barátja, akinek vasárnap délután volt a temetése.

A halálhírt szokatlan nyugalommal, sőt részvétlenséggel fogadta és kijelentette, hogy mivel nagyon fáj a lába, nem megy el a temetésére, feleségét és sógornőjét azonban megkérte, hogy mindketten menjenek el. A két hölgy mit sem sejtve, elment vasárnap délután a temetésre. Délután 6 óra tájban a Rákóczy – úti ház egyik második emeleti lakója figyelmessé lett arra, hogy Kossa- Magyaryék konyhájának ajtaján át erős gázszag szűrődik ki.

Miután zörgetésére nem kapott választ, rosszat sejtett, felhívta a házmestert, aki létrával bemászott a konyha ajtó felső ablakán. A konyhában a gáztűzhely előtt egy karosszékben ott ált viaszsárga arccal Kossa- Magyary Géza szájában gázcső.

Azonnal értesítették a mentőket, akik a helyszínen gyomormosást alkalmaztak, mivel a gáztűzhelyen találtak egy kiürített poharat is, amelynek alján fehéres pormaradvány
volt, igy tehát nyilvánvaló volt, hogy az idős magánnyomozó mérget is ivott.

Időközben hazaérkezett Kossa- Magyary felesége és sógornője is, akik kétségbeesve látták, amint a mentők a lépcsőkön levitték a halálsápadt embert. Kossa- Magyary állapota nagyon súlyos, életben maradásához alig van remény.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98