Dtum
Login with Facebookk
1939 | Január

A BSE első idei síugró versenye

Arthurhausból jöttek, Zakopanéba mennek és közben Jánoshegyen ejtették bámulatba a közönséget a repülő magyar sí-mesterek

Vasárnap délelőtt ragyogó téli napsütés fogadta a nézők százait, akik a jánoshegyi nagysánchoz igyekeztek. A BSE rendezte itt első idei síugró-versenyét. A nagysánc tökéletes állapotban várta a verseny résztvevőit. Az előrelátó rendezőség ugyanis kocsikkal hordatta ide a puha porhót. A versenyzők meg is hálálták a rendező egyesület szorgalmát, valamint a szövetség áldozatkészségét.

Csak az elmúlt hét végén érkeztek haza versenyzőink Arthurbausból, ahol két héten keresztül komolyan készültek a zakopanei világbajnokságra. Örömmel jelenthetjük, hogy a repülő magyar sí mesterek máris kiváló formában vannak, különösen Ványa, aki gyönyörű ugrásaival nem egyszer ragadta tapsra a közönség százait.

Meglepetés Makkai kiváló szereplése, aki alig maradt el valamivel a győztes Ványától. Ő az utánpótlás elsőszámú nagy diadala. A verseny favoritja, Darabos csak holtversenyben tudott harmadik helyen végezni Kozmával.

Reméljük, hogy kiváló bajnokunk fokozni tudja tréningjeit és a világbajnokságon már egyik biztos pillére lesz a magyar csapatnak. Az ifjúsági versenyt egy fiatal titán. Kálmán nyerte meg, aki máris nagy kvalitásokat árult el.

A hármas csapatversenyben nagy küzdelem után győzött a Postás, viszont a Sipőcz-vándordíjat az UTE nyerte. Mindent egybevéve, az első síugróverseny kitűnően sikerült. Nagyszerű rendezésben, nagyszámú közönség előtt folyt le. Ezután a verseny után nyugodtan állíthatjuk, hogy a magyar ugrócsapat nem esélytelen Zakopanéban.

Részletes eredmények:
Szenior ugróverseny: 1. Ványa (UTE) 213.4 pont. 2. Makkai (BEAC) 206.8 p. 3-4 holtversenyben Darabos (MAC) és Kozma (UTE) 205.3 ponttal.

Ifjúsági versenyben: 1. Kálmán (Felső iparisk.) 201.1 ponttal. 2. Rieth (Goldberger) 188.5 ponttal.

A hármas csapatversenyben:
1. a Postás csapata 184 ponttal, 2. az UTE 190 ponttal.

A Sipőcz-vándordíjat az UTE nyerte 9 ponttal, 2. a BEAC 20 ponttal, 3. a Postás 30 ponttal.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Ványa Pál nyerte a BSE síugró versenyét A Sipőcz-vándordíj győztese az UTE csapata - Ványa, Kozma, Konrád
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98