Dtum
Login with Facebookk
1939 | Október

Apróságok

Érdekes politikai és divatbotránya van Párisnak: azonnali hatállyal kiutasították Franciaország területéről – mint a Paris Soir vasárnapi száma jelenti- Margit de Topete asszonyt, egy venezuelai tábornok özvegyét a ruhája miatt. Topete asszony ugyanis a biarritzi kaszinóban élénkvörös selyemruhában jelent meg, a ruhán pedig a Berlin- Róma- Tokió politikai háromszög térképes rajza volt látható. A különös estélyi ruha kellemetlenül érintette a kaszinó politikailag más felfogású vendégeit, nagy pisszegés, pfujozás, botrány tört ki, úgyhogy az özvegy tábornoknénak taxin kellett menekülnie. A botrány miatt a párisi rendőrség szombaton 24 órás kiutasítási végzést kézbesített de Topete asszonynak.

Kassán felvidéki idegenforgalmi központot állított fel az Ibusz, a pompásan berendezett új utazási és menetjegyirodát szombaton nyitották meg hivatalos ünnepséggel. Imrédy, a MÁV alelnöke és Veress Gábor, az Ibusz vezérigazgatója külön termeskocsin vitték a meghívott fővárosi előkelőségeket az ünnepségre. A meghívottak közt voltak: Tasnády Szűcs András ny. államtitkár, Bárczay Oszkár a felvidéki minisztérium képviseletében, Halászy László ny. min. tan, Rajz Károly és Seidl Antal MÁV igazgatók, Halászy István, az Ibusz forgalmi osztályának és Hordóssy Iván, az Ibusz sajtóosztályának vezetője stb. A kassai ünnepség lelkes hangulatban folyt le, a helybeli előkelőségek közül Pajor képviselő, Toszt polgármester, Popovich h. polgármester jelentek meg a megnyitóünnepségen.

Érdekes szállítmány érkezett néhány nappal ezelőtt a Tattersallba: nyolc darab szicíliai fajszamár. Az előkelő külföldi vendégeket a földművelésügyi minisztérium közbenjárására hozták Budapestre, ahonnan nagybirtokok között osztják szét őket, amelyek szamártenyésztésre akarnak berendezkedni. A szicíliaiak sikere esetén újabb nagyobb szállítmány fajszamarat hozatunk Olaszaországból…

Gróf Tisza Kálmánné, Rudnay Sya – a legszebb fiatal mágnásasszonyok egyike boldog mama lett. Kislánya született, gratulálunk!

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98