Dtum
Login with Facebookk
1939 | Október

Bécs – Budapest 3:1 (1:0)

Lesből kaptuk a gólokat!

Bécsi stadion. A régi, hagyományos és mindig nagy színvonalon mozgó osztrák-magyar válogatott mérkőzések utóda: Budapest és Bécs válogatott futballistáinak mérkőzése. 30.000 néző. Szeles idő.

A két csapat tagjai libasorban vonulnak fel a pályára. Kölcsönös üdvözlések. Budapest csapata eredeti összeállításban szerepelt. Bíró szombaton a vonatról lekésett, de éjfélkor a csapat után ment, reggel Bécsbe érkezett.

Budapest csapata: Csikós – Pákozdi, Bíró – Pázmándy, Sárosi III., Szalai (Nemzeti) – Kincses, Sárosi dr., Zsengellér, Dudás, Gyetvai.
Bécs csapata: Raftl – Thaler, Schaus – Hanreiter, Hofstädter, Skoumal – Ostermann, Reitermager, Binder, Safarik, Pesser.
Játékvezető Stefanovics (Jugoszlávia).

A bécsiek nagy erővel kezdenek. Hevíti őket a vágy, hogy revánsot vegyenek a német válogatottnak Budapesten elszenvedett 5:1 arányú vereségért. Támadnak! Dolgozik Budapest védelme. Ostermann lövését Csikós elvetéssel védi. Gyetvait kornerra szerelik, beadását Raftl fogja.

Binder, a hosszúlábú bécsi bombagyáros előretör. Bíró szereli. Kincses elrohan. Beadja a labdát, amelyet Sárosi dr Gyetvai elé tálal, de a magyar szélső csatár mellé vágja. Budapest támad, de nincs szerencséje. Bécs előrenyomul – szerencséje van.

Pázmándi kornerra szereli Pessert. A sarokrúgás középre száll. Ketten emelkednek fel a levegőbe érte: Binder és Szalai. Binder magasabb, elfogja a labdát és a budapesti kapuba fejeli. 1:0 (25. p.)

Viharos bécsi támadás. Pákozdi megakasztja. Balszerencse, óh: Gyetvai lefut, beadását Zsengellér kapufának fejeli, a labda visszapattan Dudáshoz, akinek lövését a kapufa töve tartóztatja fel. Sárosi pattan, átadja a szabadon álló Kincsesnek, lövését Raftl megkaparintja. Vége az első résznek.

A második félidőben Schmaus helyett Wagner, a Nemzeti Szalaija helyett az újpesti Szalai játszik. A szél alábbhagyott. Dudás átadását Zsengellér elrontja. Sárosi dr. tör előre a labdával, közben repülőgépek jelennek meg a stadion fölött. A labda is „elberreg” a kapu mellé.

Safarik bombáját Csikós csak kacsaugrással tudja elfogni. Ostermann lesből elfut. Pákozdi csak az utolsó pillanatban teszi ártalmatlanná. Binder kitör. Pákozdi szereli. Szabályos akció, de a tribün egy része füttyorkánba kezd.

Még pfujolnak is. Miért? A 15. percben egyenlítés: Sárosi szökteti Kincsest, aki lefut, aztán szépen középre adja a labdát, amelyet a nagy erővel érkező Dudás fejével a bécsi kapuba nyom. 1:1.

Megnyerhetjük a meccset. Hanreiter megsérül. Kiviszik a pályáról. Állítólag csontrepedést szenvedett. Támadásaink gyengék. 28. percben Szalay szabálytalanul akasztja meg Reitermayert. Szabadrúgás 40 méterről.

A labdát Ostermann kapja, aki mindjárt a lesen álló Binderhez továbbítja. A játékvezető nem lát lest és Binder kapuba fejeli a labdát. 2:1. Megint a bécsiek vezetnek.

Safarik kézzel üti maga elé a labdát, a bíró sípja néma – szemüveget a bírónak – , Safarik előretör, de Csikós kifut és ellövi a labdát. Itt a nagy gólhelyzet: Dudás előremegy, váratlan fordulattal a fedezetlenül álló Sárosi Gyurkához továbbítja a labdát.

Ott áll Sárosi lövésre lendült lábba, de az utolsó pillanatban berobog Zsengellér és rosszul lövi a labdát kapu mellé. A bécsiek fokról fokra erősebben küzdenek. Reitermayer az üres kapu mellé lő.

A 32. percben Reitermayer szöketi a lesen álló Bindert, aki még Csikóst is kicselezi és beállítja a 3:1 arányú végeredményt. Ez is lesgól volt.

Mi többet támadunk, a bécsiek kevesebbet. Az utolsó percben Dudás bombáját Raftl ököllel vágja kapu mellé. Az eredmény nem változik. Kölcsönös üdvözlések után ér véget a mérkőzés.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98