Dtum
Login with Facebookk
1939 | Február

Észak-franciaországi válogatott – Budapest 2:1 (1:1)

Kézzel ütötte be a magyar kapuba a győztes gólt a franciák centercsatára

Lille, február 19.
Vasárnap délután 17.000 néző előtt mérkőzött Budapest válogatott futballcsapata Lilleben Franciaország egyik legjobb futballcsapata Lilleben Franciaország egyik legjobb futball együttesével, az észak-franciaországi válogatottal. Délelőtt esett az eső, de délután meglehetősen jó idő kedvezett a küzdelemnek.

Budapest csapata így állt fel: Sziklai – Korányi, Bíró – Szalay I., Turai I., Dudás – Rozsáti, Pálya, Zsengellér, Cseh, Titkos I.
Az észak-franciaországiak összeállítása a következő volt: Da Rui – Van Dooren, Beaucurt – Borubotte, Móré, Méresse – Statis, Sikló, Bigot, Hilti, Kalocsay.

A mérkőzés Budapest csapatának fölényével kezdődött, de a francia ellentámadás járt sikerrel és Hilti megszerezte a vezetést. A mérkőzés középén Budapest csapata kiegyenlített: Cseh magára vonta a francia védőjátékosokat, át adta a labdát Zsengellérnek, akinek lövése védhetetlen volt.

A második félidőben Budapest csapata pergőtűz alatt tartotta a francia kaput. Mi támadtunk, ők védekeztek. A budapesti csatársor azonban gólképtelennek bizonyult.

A mérkőzést szabálytalan gól döntötte el. Sziklai elfogta az egyik lövést, a labdát a melléhez szorította, ott termett azonban Bigot, a francia centercsatár és Sziklai kezéből kiütötte a labdát, pontosan be a magyar kapuba. A játékvezető nem látta az esetet.

A franciák így nyertek 2:1 arányban. Egyébként sima mérkőzés volt. Budapest csapatából a védelem emelkedett ki.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98