Dtum
Login with Facebookk
1940 | Április

Ferencváros – Kispest 5:1 (1:0)

Üllői-út. – 800 néző. – Játékvezető Antay.
Nagy lendülettel kezd a Ferencváros. Gyetvai gyors lefutása után éles beadását Olajkár I. vágja ki. Sárosi szökteti Fintát, de a középcsatár darabosan mozog. Suhai felső sarokra ívelt lövését Boldizsár fél kézzel kapja el.

Aztán tovább támad a Ferencváros, a Kispest támadásait még csirájában fojtja el a nagyszerű formában működő ferencvárosi védelem. Több helyzete is akad a zöld-fehér csatársornak, de addig játszadoznak, míg a tizenhatoson belül tömörülő gyors kispesti védelem kivágja előlük a labdát. Boldizsár nagyszerűen véd, és a szerencsével sincs hadilábon.

Most szóhoz jut a Kispest. Kincses kap jó labdát. Polgár ment, de aztán már fölösleges kornert vét. Sárosi György pompás, éles, hosszú, pontos fejesét vastaps jutalmazza. Suhai kornerrúgását fejelte hajszálnyira mellé. Rátkai kelt izgalmat Suhai leterítésével.

Aztán Ulicska, a kispestiek középcsatára fut tisztán Csikós kapuja felé gyengén mellé gurít. A védelmek pompásan működnek, a középcsatár mindkét oldalon gyengén játszik. 25 perc meddő játéka után megszólal a közönség: „Sárosit a centerbe!” Majd a másik oldalon: „Olajkárt a centerbe!”

Most izgalmas jelenet következik. Suhai Sárositól kap labdát, már bepöckölte a középre, amikor az odarohanó Rátkai kíméletlenül az alsó lábszárába talpal. A játékvezető erélyesen odaszalad és megmarad a figyelmeztetetésnél. A közönség percekig tüntet és kiállítást követel.

A Ferencváros következő nagy helyzetét Boldizsár remek robinzonáddal védi. Úgy repült a levegőben, mint egy nagy madár. A 35. percben esik az első gól, Gyetvai fut, éles, fejek felett szálló átadását Sárosi átengedi Suhainak és a tisztán álló szélső tíz méterről a kapufa és Boldizsár között küldi hálóba a labdát. 1:0

40. perc, Onódi összecsap Fintával, utána a kapu mögött ápolják a hátvédet. Az utolsó percben Sárosi Béla fejelés után rosszul lesz – támolyog a pályán. Kispest támadással fejeződik be a félidő.

A második félidő 10-ik percében kiegyenlít a Kispest. Ulicska – Olajkár – Kalocsai akció végén Kalocsai fejel gólt. 1:1. Öt perc múlva megszerezhetné a vezetést is, de Kalocsai húsz méterről az üres kapu mellé lövi a labdát. (Csikós kifutott.) A 17. percben Jakabtól kap labdát Gyetvai, gyors lefutás után 10 méterről lő és máris 2:1.

Izgalmas a játék! Előbb Suhai, majd Gyetvai túl erélyes szereléséért követel tizenegyest a közönség. Most nagyon megy a játék a Fradi csatároknak. A zöld-fehér védelem szinte tétlenül áll a pályán, a csatárok játszadoznak a Kispest-védelemmel.

25. p.: Suhai átadása Finta melléről Gyetvai elé perdül – Ordi akarja szerelni a szélsőt, beavatkozása tizenegyesgyanús, de megítélésére nincs szükség – Gyetvai lábra kap és hatalmas erővel a hálóba vágja a labdát. 3:1.

30. percben Odri odaszól valamit a játékvezetőnek, aki tüstént kiállítja. Kispest most már föladja a további küzdelmet és nyugodtan tűri, hogy Finta két gólt is lőjön. egyiket a 32. percben, a másikat a 43-ikban lőtte. A védelem elbámészkodott. Így végeredményben 5:1-re győzött a Ferencváros.

A félidő első része nagy játékot hozott, aztán – három sérült lézengett a pályán: Sárosi Béla, Ulicska és Ónódi – ellaposodott a küzdelem.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Sárosi fejese pár centiméterrel megy a kapu fölé Finta hiába akadályozza Boldizsárt, így is elcsípi Suhai szabadrúgását Az ötödik Ferencvárosi gól - Finta rúgta a Kispest hálójába
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98