Dtum
Login with Facebookk
1940 | Március

Bombameglepetés: Újpest – Ferencváros 4:1 (1:1)

Tízezer néző… Ragyogó napsütés. A Ferencvárost és az Újpestet biztató tömeg. Kis Ernő játékvezető sípjába fúj. Az Újpest kezdi a játékot szél és nap ellen. De átveszi a támadást a Ferencváros. Gyetvai máris rohan a labdával, középre adja. Kiszely fejéről a fedezetlenül áll Suhaihoz pattan, aki a felső sarokba irányítja.

A második percben 1:0-ra vezet a Ferencváros. És ez volt a veszte… Mert az Újpest percről-percre erősített. Minden erejét latba vette, és ha a ferencvárosi csatárok támadtak, az utolsó pillanatban mindig el tudták venni a labdát. De a játéknak ebben a részében többet támad az Újpest.

Ádám ellenállhatatlanul tör előre, beadását Hidasi elveszti. Pár perc múlva azonban már ő szökteti Ádámot Csikós közbelép, de elhagyja a labdái, üres a kapu. Már Hidasról a labda… Hátborzongató izgalom fut keresztül a tribünön… Hidasi átadja Kocsisnak, aki a kapu torkából fölé vágja. Nagy gólhelyzet.

Lesálláson akad el a ferencvárosi támadás. Dr. Sárosiba kétszer is beletalpal Balogh. A játékvezető fěgyelmezteti, Mester, az uj szerzemény visz stílust az ujpesti csatársorba. Tátrai előretör, szökteti Gyetvai, aki kapásból lő, de közben les miatt megszólal a játékvezető sípja.

Balogh kíméletlenül ront Suhaira. Megint figyelmeztetik. Suhai beadását Kiszely fejeli, a közbelépő Futó, majdnem öngólt vét. A 38. percben megint szép újpesti támadás vonul végig a pályán. Kocsis nem küldi középre a labdát, hanem hátraadja Mesternek, aki 18 méterről csavart lövést küld a kapura és a labda meglepetésre ott ment be ahol a két léc összeér. Újpest kiegyenlített. 1:1.

A második félidőben kiderül, hogy amint előbb az Újpestnek, úgy most a Ferencvárosnak megy jobban a játék szél ellen. No de minden hiába, mert Kiszely kerékkötője a csatársorának. Egyébként is sok a hiba, mindkét oldalon.

Sárosi Béla leadását Gyetvai hajszálnyira küldi a kapu mellé. Most tűnik ki az Újpest taktikája. A védekezésre fektetik a fősúlyt és csak másodsorban a támadásra. Lefedezik az ellenfél három csatárát. Kocsis bele rúg Hámoriba, amiért tumultus keletkezik a tribünön. A játékvezető figyelmezteti Kocsist, közben a nézőtér mindkét oldalán pofonok csattannak.

Egyik csapat sem adja fel a harcot, de pillanatról pillanatra kitűnik: az Újpestben nagyobb az erő és a harci készség. A 21. percben váratlan esemény történik, Hámori a robogó Kocsis elől kornerre tolja a labdát.

A sarokrúgást Kocsis a kapu elé íveli. Csikós kifut, a kapuléc mellett leesik a labdával együtt. Ott van előtte Tátrai is. A kapus szép nyugodtan megfoghatná a labdát, de nem teszi, erre odarohan Hidasi és a kapufa mellől a sóbálvánnyá meredt Csikós és Tátrai között bepöcköli a kapuba. Újpest 2:1-re vezet! És támad.

A Ferencváros fölforgatja csatársorát. Sárosi a centercsatár, Kiszely a balösszekötő és Jakab a jobbösszekötő. Már késő… Újpest ugyan védekezik, de az ellentámadásoknál látszik, hogy a Ferencváros védelme alig áll a lábán. Sarokrúgást ér el a Ferencváros, de az újpesti védelem játszi könnyedséggel tisztáz. A megújuló újpesti ostromot Polgár és Tátrai álmosan fogadja.

A 34. percben Mesterről lepattan a labda. Ádám elfogja és átadja Kállainak, aki félmagas lövéssel megszerzi a harmadik gólt. 3:1. Most már leáll az egész ferencvárosi védelem és nem rajtuk múlik, hogy csak egy gólt ér el még az Újpest Kocsis révén. 4:1.

Utána Kiszely lemegy a pályáról. Még néhány Ferencvárosi támadás és a tavasz első derbijét az Újpest nyerte meg. A győzelmet megérdemelte. A mérkőzés után Kiszelyt lábtörés-gyanúsan a Sportszanatóriumba vitték a mentők.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Az Újpest csapata - Sziklai, Fekete, Futó, Hidasi, Szűcs, Balogh, Szalay, Mester, Ádám, Kocsis, Kállai A nagy helyzetet Kocsis kihagyja Csikós merész kivetődéssel kaparintja meg a labdát. Hámori beavatkozásra készen figyel Csikós öklözi el a labdát Kocsis elől Sziklai a földön fekve nézi, hogy Jakab labdája elkerüli kapuját
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98