Dtum
Login with Facebookk
1940 | Augusztus

Tátos 1500-as győzelmével megszerezte negyedik bajnokságot

A XX. magyar úszókongresszus hatalmas mezőnyű és szép küzdelmeket hozó versenyei több közönséget is érdemeltek volna. A Magyar Úszó Szövetség célkitűzései szerint - nagyon helyesen - most is a vidékről minél nagyobb számban feltörő fiatal tehetségek kikutatásában és szerepeltetésében látják a magyar úszósport jövőjét.

Bárány István és Csik Ferenc nem az egyedüliek, akik a vidéki úszók közül naggyá nőttek, példájuk jó időre megmutatta a magyar úszósport régóta és nagyon várt föllendülésének helyes útját. Tátos Nándor, az utóbbi idők legeredményesebb magyar versenyzője a vasárnapi versenyekben megszerezte negyedik bajnokságát is. Ezúttal az 1500 méteres távon 20 p 00.8 mp-es idővel.

Kőrösinek sem sikerült 100 méteren legyőznie az újdonsült bajnok Elemérit, sőt Galambos is hiába akart revánsot venni az egri Kovács Dezsőn a bajnokságban elszenvedett vereségéért. Bár szinte végig vezetett és fordulás után is könnyen került a héttagú mezőny élére, Kovács nagyszerű finist vágott ki és ha kéttized másodperccel is, de sikerült győznie.

A 200 m-es mellúszásban Fábián könnyön győzött, míg 400 méteren Eleméri megverte Vöröst. Nem mulaszthatjuk el, hogy két fiatal úszóról ne szóljunk: az egyik a gyermekúszó Szatmári, aki kerek 30 mp-es eredményt ért el 50 méteren, a másik Pogány, akinek a 200 méteres 2 p 25.6 mp-es ideje igen jónak mondható.

A hölgyeknél Novák Ilona és Lovász Gitta találkozása jelentett csemegét. A döntő összecsapás a kitűnő formában levő Novák győzelmét hozta, aki így bizonyította be, hogy a bajnokságot is kiérdemelte. Vámos Adél egyre javul és nemcsak Ács Ilonát szorította meg. hanem a hátúszókat is. Felhős Magda végre elérte jó formáját és legyőzte a legjobb mellúszókat.

Az Egerből, Szegedről, Pécsről, Orosházáról. Debrecenből és a többi magyar városból a kongresszusra feljött úszók népes serege nemcsak mennyiségben, de tudásban is sokat fejlődött. Küzdőképességük és rutinjuk megnőtt és mindenképpen bebizonyították azt, hogy a vidék még mindig meghálálta és most is meghálálja, ha okosan hozzáértéssel foglalkoznak vele.

Csak gratulálni tudunk a Magyar Úszó Szövetségnek okos politikájáért, a vidéki magyar úszókat pedig elismeréssel biztathatjuk további szorgos munkára.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Angyal Károly a 400 méteres gyorsúszás győztese a hátúszást meglepetésre az egri Kovács Dezső nyerte Kőrösy a staféta megnyerése után A négyszeres bajnok, Tátos 1500-as győzelme után Indul a 100 méteres hátúszás mezőnye A kormányzó a díszpáholyban A leggyorsabb vízipólóstaféta az egri MESE Ács Ilona és Vámos Adél Lovász Gitta és Novák Ilona Tátos Nándor Eleméri Rezső
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98