Dtum
Login with Facebookk
1940 | Március

Viharos gyűlést tartottak a pék és cukrászmunkások

Viharos nagygyűlést tartottak vasárnap délelőtt a Dembinszky-utca és Aréna-út sarkán lévő mozgó helyiségében a sütőipari és cukrászmunkások. Mintegy kétezer ember vett részt a nagygyűlésen, amely viharosan tüntetett a vasárnapi munkaszünet mellett.

Marosán György, az élelmezési Munkások Országos Szövetségének titkára, a pékmunkások és Sere Sándor, a cukrászmunkások elnöke, a cukrászok kívánságait terjesztette elő. A gyűlés, amelyen nagyon sok elkeseredett felszólalás hangzott el, azt kívánta, hogy húsvét vasárnapjára rendeljenek el teljes munkaszünetet. A szónokok hangoztatták, hogy néhány nagy munkaadó tanusít csak ellenállást a tervvel szemben, úgy hogy tulajdonképpen ez a teljes munkaszünet egyetlen akadálya. A nagygyűlés sürgönyt küldött Varga József iparügyi miniszternek, amelyben kérte, hogy támogassa a tervet és rendelje el a munkaszünetet.

Az országban körülbelül hatezer családot érint ez a kérdés, ezek most érdeklődéssel várják, hogyan intézkedik a minisztérium, amely karácsonykor már karácsony első napjára is általános munkaszünetet rendelt el a pékműhelyek részére is. Az érdekeltek hangoztatják, hogy Budapest kenyér- és péksüteményellátása egyáltalán nem szenvedne zavart, hiszen a műhelyek szombaton kényelmesen elvégezhetnék a munkát.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98