Dtum
Login with Facebookk
1940 | November

Hirtelen maghalt a rabkórházban egy leleplezett zsaroló álrevizor

Néhány nappal ezelőtt Glanz Tivadarnét, akinek a Gömbös Gyula 13. szám alatt lévő házban van divatáru üzlete, felhívta egy ismeretlen férfi, aki ,,pénzügyi tanácsosnak” mondta magát, s előadta, hogy Glanzné ellen feljelentés érkezett és így kénytelen könyvvizsgálatot elrendelni. Közölte azt is, hogy másnap revizort küld ki a divatáruüzletbe.

Másnap valóban megjelent Glanznénál egy idősebb férfi, aki dr. Farkas néven mutatkozott be. Elkérte a könyveket, s néhány perc mulva kijelentette, hogy ,,lehetne valamit enyhíteni a dolgon”majd megbeszéli az ügyet a pénzügyi tanácsossal. Az állítólagos Farkas még aznap este felhívta Glanznét és közölte, hogy 1500 pengő ellenében el lehet simítani az ügyet.

Másnap ismét jelentkezett telefonon dr. Farkas és visszavonta előző nap tett ,,ajánlatát” azzal az indokolással, hogy ,,igen sokan vannak a részesülni akarók”, így tehát csak az esetben tud valamit tenni, ha még bizonyos divatcikket is kapna. Fel is sorolta, hogy mire volna szükség, s megbeszélte Glanznéval, hogy mikor fog jelentkezni az üzletben a pénzért és az árukért.

Glanzné ezután felkereste ügyvédjét, majd az ügyvéddel együtt a főkapitányságra fordult panasszal, előadva, hogy ellene semmiféle feljelentést nem tehettek, zsarolni akarják őt. Detektivek mentek ki a divatáruüzletbe és lesben állva várták az állítólagos dr. Farkast,
aki azonban megneszelhette a veszedelmet és nem jelentkezett a pénzért.


Szombaton délelőtt Glanzné az utcán felismerte a,,revizort”. Szólt egy rendőrnek, aki azután a férfit előállította a főkapitányságra. Kihallgatása során kiderült, hogy Kósa Vilmosnak hívják, 57 éves, foglalkozására nézve tanár, aki magántanórák adásából tartja fenn magát.

Tagadta, hogy ő akarta volna megzsarolni Glanznét, azonban nemcsak az asszony, de három segédje is határozottan felismert benne ,,dr. Farkas revizort”.

Ezek után a rendőrség letartóztatta Kósa Vilmost, majd nyomban átszállították a rabkórházba miután Kósa panaszkodott, hogy sulyos szívbeteg.

Szombaton este azután drámai fordulat történt az ügyben, a rabkórház jelentette a főkapitányságon, hogy Kósa Vilmos régi szívbaja következtében hirtelen elhunyt.

Kósa ellen az eljárás természetesen megszűnt, de a nyomozás tovább folyik, mert valószínűleg bűntársai is voltak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98