Dtum
Login with Facebookk
1940 | Október

Impozáns Szent Kristóf ünnepséget rendezett a Magyar Kerékpáros Szövetség

Vasárnap délelőtt a kerékpárosok védőszentjének, Szent Kristófnak az emlékére egyenletes ünnepségen vettek részt a magyar kerékpározók. A Műcsarnok előterében felállított oltáron Grősz József szombathelyi megyéspüspök pontifikált tábori misét.

Majd a kerékpárosok hatalmas tömegéhez vitéz Makray Lajos pápai kamarás, országgyűlési képviselő intézett szárnyaló beszédet, ezután pedig Szeder János országgyűlési képviselő koszorúzta meg a Hősök emlékművét a magyar kerékpárosok nevében.

Grősz József megyéspüspök megáldotta az előtte elvonuló kerékpárosokat, akik a Stefánai-úton lévő Szent Kristóf-szobornál helyeztek el virágot. Az előkelőségek sorában többek közt megjelent dr. Schwartz Elemér cisztercirendi egyetemi tanár is, a Szent Kristóf-kultusz magyarországi kezdeményezője.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A csepeli Weiss Manfréd gyár leventéi felsorakoznak A versenyzők felvonulása A kerékpáros versenyzők megkoszorúzzák a Hősök emlékművét Az elnökség tagjai - Tóth Bertalan dr., Szeder János, Szittya Rezső, Tandary Grősz József szombethelyi megyéspüspök áldást oszt
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98