Dtum
Login with Facebookk
1940 | Július

Magyar-német kerékpárverseny a Millenáris-pályán

A Millenáris-pálya nézőtere háromnegyed nyolckor még üres volt. Csúnya esőfelhők gomolyogtak az égen. De mert a verseny kezdetén, negyed kilenckor még mindig nem esett, a közönség önbizalma megjött s rövid néhány perc alatt 3-4000 nézőt nyeltek el a pálya kapui.

Ott láttuk a lobogókkal ékesített díszpáholyban dr. Eyssen Tibort, dr. Prém Lorándot az OTT elnökét és Arató Gézát, az OTT igazgatóját. Képviseltette magát a budapesti német követ és a MKSz társegyesületeinek nagy része is.

Egyik sem bánta meg, hogy kijött a Millenárisra. Szép este volt. A magyar válogatott legénység huszáros akarással vetette magát a küzdelembe, s amit szinte senki sem gondolt volna előre: döntetlent ért el a nyolcvanmilliós Németország legjobb válogatott csapata ellen.

S ez a döntetlen is győzelem lett volna, ha a kétüléses versenyben láncszakadást szenvedő németek kívánságára a magyar szövetség nem egyezik bele a verseny két futamban való lebonyolításába.

Mi azonban a döntetlen eredménnyel is elégedettek vagyunk. Mert az első két repülőfutam a után még erre a döntetlenre sem lehetett reményünk: mindkét futamot a német fiúk nyerték.

De Nagy Béla, Éles, majd később Nótás önmagát múlta felül, s ami még több: nemcsak önmagát, de a németeket is. A közönség dörgő, lelkes tapsokkal kísérte végig a versenyt s a végén a magyar Himnuszt együtt énekelte megafonnal.

Szép este volt. Tetszett a magyar-német mérkőzés, tetszettek a közbeiktatott „kísérő műsor”számai, tetszett a motorvezetéses verseny Budapest bajnokságáért (Szekeres nyerte), tetszett a jól pergő rendezés, a megjavított megafon és tetszettek az esőfelhők is, mert komorak, feketék és fenyegetőek voltak, de a mérkőzés kezdete után diszkréten és feltűnés nélkül elvonultak.

És eszünkbe jutott, hogy a magyar kerékpáros sport milyen nehézségekkel küzd, nincs semmi anyagi háttere, hogy minden egyes verseny megrendezése elé mily súlyos akadályok tornyosulnak, és hogy évek óta hiába panaszkodnak, siránkoznak, jajveszékelnek, nem találnak meghallgatásra.

A sportcsarnokból is kiszorultak. Legalább egyelőre. De ne adják fel a reményt, tartsanak ki és dolgozzanak tovább. Rendezzenek ezentúl is ilyen és ehhez hasonló versenyeket. Hogy a közönség végre a szeretetébe fogadja ezt a szép sportágat. És hogy velünk együtt ő is elmondhassa a versenyek után: Szép este volt…

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A németek Mirke, Woggenreitter, Lorenz, Trost, Kappey, Schertle Éles gumiszélességgel veri Schertlet Az üldöző-csapatversenyben győztes magyarok Éles, Nótás, Nagy, Liszkay
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A boxcsapatbajnokság második fordulója A boxcsapatbajnokság második fordulója
Szombaton este kemény viaskodások színhelye volt a régi képviselőház....
Bethlen és Vass minisztertanács utáni vitája a választójog titkosságáról Bethlen és Vass minisztertanács utáni vitája a választójog...
Tekintettel arra, hogy a költségvetés parlamenti vitája, az ellenzék...
Rövidek Rövidek
A Szemák-tanács ma délelőtt kezdi tárgyalni azt a kommunista pört,...
Lukács László királyi kihallgatáson Lukács László királyi kihallgatáson
Lukács László pénzügyminiszter 6-án Bécsbe utazott s 7-én...
Képek a külvárosból Képek a külvárosból
A mikor a budapesti perifériákon fényképezünk, nagy szocziális...
Próbavonatok száz kilométeres sebességgel Próbavonatok száz kilométeres sebességgel
A magyar királyi államvasutak üzletvetősége az elmúlt napokban...
A gyorskorcsolyázás világbajnoksága A gyorskorcsolyázás világbajnoksága
A jégsport minden barátja örülhet annak, hogy két héttel ezelőtt...
Balesetek a footballjátéknál Balesetek a footballjátéknál
A footballjáték ugy szerepel a köztudatban, mint egy nem teljesen...
Vessünk géppel Vessünk géppel
Növényeink egyenletes fejlődéséhez és a talaj egyforma jó...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98